Nem engedték adásba a teltkarcsú modellt

Videóval - Tiltakoznak a normális idomok ellen - anorexia lobbi az USA-ban?

Tiltakozik a Lane Bryant fehérnemű-gyártó vállalat, amiért az ABC és a FOX tévécsatornák nem engedélyezték a telkarcsú Ashley Graham modellel reklámozott hirdetésüket.

2010.05.03 12:25ma.hu

A fehérneműcég új hirdetéséhez a csinos, telt idomú Ashley Graham-et kérte fel, aki vadító piros melltartóban és bugyiban látható az öltözködő sarokban.

A telefonját babrálja, melyben egy Dan nevű férfi üzen neki: "egyél meg ebédre", majd kiderül: Dan úgyszintén csak egy alsógatyát visel.

Az ABC és a FOX tévétársaságok letiltották a hirdetést, mielőtt lepereghetett volna. A reklámot eredetileg a "Dancing With the Starts" táncos produkció és az American Idol - az amerikai Megasztár - közben vetítették volna le.

A két tévécsatorna korábban elfogadta a hirdetést - a Popeater.com felteszi a kérdést, miért nem mehet akkor le, ahogyan a többi, vékonyabb modellekkel sugárzott reklám?

Először április 28-án került volna adásba az American Idol alatt, a Fox azonbanazzal kereste meg a Lane Bryant céget, hogy túlságosan merész a hirdetés, Ashley mély dekoltázsa miatt.

Csakhogy hasonló reklámok lementek már adásban a Victoria's Secret cég vagy a Playtex modelljeivel.

A dolog persze ismét felvetette a régóta nagy vitákat kavaró témát: melyik a kifutón és a médiában kívánatosabb modell, a csontsovány és szinte már anorexiás kinézetű, vagy a normális, telt idomú?

Ashley Graham kivételesen szép hölgy, de nem kifejezetten sovány. Ha még az ő idomai sem jöhetnek számításba egy hirdetésben, felmerül a kérdés: mit ért kikötni, hogy a túl vékony modellek nem léphetnek kifutóra?

Hiszen eszerint továbbra is a csontsoványság a követendő példa, amely egyébként számos tinédzsernek mutat ferde képet a világról, és nem kevesen hajszolják anorexiával magukat a halálba, a téves énkép kialakulása után...

Letiltották Pamela Anderson erotikus reklámját

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.