Jelentős a befolyásolás

A reklámújságok "bolondítják" a vevőket

A reklámújságok jelentősen befolyásolják a fogyasztókat abban, hogy hol és mikor bonyolítsák le vásárlásaikat - állapítja meg az Ipsos piackutató az MTI-hez hétfőn eljutatott felmérésében.

2010.01.18 16:40MTI

A társaság szerint a reklámújságok leginkább a havi rendszerességgel végzett nagybevásárlások, illetve a nagyobb értékű rendszeresen vásárolt termékek esetében tudják befolyásolni a vásárlókat, akik elsősorban tejet, ásványvizet, gyümölcslevet, vegyiárukat, pelenkát, illetve az áruházak sajátmárkás termékeit választják ezen katalógusok alapján. Az Ipsos hangsúlyozza, hogy a szórólapok piaca folyamatosan nő: 2008-ban mintegy 10 milliárd forintra a két évvel korábbi 7 milliárd forintról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.