A Shrek-ért csak bruttó 100 ezret kapott?

"Botrányos világot élünk" - Gesztesi 47 évesen nyugdíjba ment

Harminc év munkaviszonnyal a háta mögött nyugdíjba vonult Gesztesi Károly - A színész persze nem hagy fel szakmájával és vállalkozása is van, de tizennyolc éves kora óta van a pályán, és megvan a szakmában eltöltött szükséges idő, ami kell a nyugdíjhoz.

2010.04.22 09:30

Mint Gesztesi Károly elmondta, alig volt nagykorú, amikor már felvették a Nemzeti Stúdióba, és azonnal kapott munkakönyvet is. A nyugdíjba vonulásának nincs különösebb jelentősége, csak egyszer az életben meg szerette volna ragadni a lehetőséget, melyet az államtól kap, korábban ugyanis erre nem volt példa - mondta el a Hot! magazinban a sztár.

A színészek is előbb mehetnek nyugdíjba, mint mások. Gesztesi elmondta: sosem vett igénybe semmilyen állami támogatást, de húsz éve történt vele egy kijózanító eset.

A Thália Színházban dolgozott, akkori nejével, Zsuzsával minden fillérre szükségük volt. Bement a gazdasági igazgatóhoz, és fizetésemelést kért - ő azonban közölte vele, hogy ha nincs megelégedve, nyitva az ajtó.

Gesztesi pedig ki is ment rajta - megfogadta, többé nem fog ilyen helyzetbe kerülni. Hollandiába távozott, bárzongoristának, és nagyon jól keresett. Azóta is csak akkor megy valahova szerepelni, ha hívják. Mellette egy vállalkozása mindig van - mesélte a Hot! magazinnak a sztár.

Az ő szakmájukban egyébként nem lehet olyan sokat keresni - vallotta be Gesztesi Károly, és érdekességként elmondta: a Shrek teljes szinkronjáért bruttó 100 ezer forintot utaltak neki, abból levonták a járulékokat.

Mi lenne, ha a 30 ezres nyugdíjából kéne élnie? Az a benzinköltségét sem fedezné. Botrányos, hogy milyen világot élünk. A fiait nem félti azért, mert tőle azt látják, hogy állandóan hajt. Nem lesznek elveszett gyerekek - tette hozzá Gesztesi Károly a Hot! magazinban.

Gesztesi betartja Claudiának tett ígéretét!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.