Rekordbüntetést kapott a TV2

Erőszakos témák - 13 milliót perkálhatnak Joshi Bharat miatt

Rekordösszegű büntetést róttak ki az indiai lélekelemző műsora miatt a TV2-re - A csatorna két decemberi adásban megsértette a kiskorúakra vonatkozó rendelkezéseket.

2010.03.12 07:30ma.hu

Több, mint 13 millió forintos büntetést szabott ki a TV2-re az Országos Rádió és Televízió Testület - számolt be a Napi Ász még a határozat nyilvánosságra kerülése előtt.

A csatorna a Joshi Bharat-show december 9-i és 11-i adásaiban megsértette a kiskorúakra vonatkozó rendelkezéseket, ezért kapta a pontosan 13,4 milliós büntetést. A testület egybehangzóan megállapította a jogsértést - mondta el Szalai Annamária, az ORTT tagja a Napi Ásznak.

A TV2-nek van joga 30 napon belül bírósági felülvizsgálatot kezdeményezni, fellebbezni a határozat ellen.

A csatorna azonban nem először kap nagy összegű büntetést, korábban több mint 11 millió forint megfizetésére kötelezte az ORTT, egy Hal a tortán-adás és benne Nagy Feró dühbe jövése miatt, később pedig Damu Roland viselkedése volt az ok, szintén a főzős műsorban.

De Joshi Bharat miatt is kapott már hat és fél milliós büntetést a TV2, tavaly áprilisban. A csatorna a határozat kézhezvételéig nem kívánta kommentálni az ORTT döntését - adta hírül a Napi Ász.

Elsötétítés járt a TV2-nek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.