Legalább 471-szer rontott meg gyerekeket

Pedofil gyermekorvos ellen emeltek vádat- az államügyész is elsírta magát

Kedden vádat emeltek egy pedofil gyermekorvos ellen az amerikai Delaware államban. A gyanú szerint Earl B. Bradley 471-szer követett el szexuális visszaélést kiskorú pácienseivel szemben.

2010.02.24 15:45ma.hu

A nyomozás során kiderült: az 56 éves Bradley 1998 óta sorozatosan zaklatta a gyerekeket. A dolog szörnyűsége, hogy sokan még ki sem léptek a csecsemőkorból, be sem töltötték az egy évet. Hogy mindezt magasztos cselekedetként fogta fel, mi sem egyértelműbb: videóra rögzítette ezeket a szörnyű megrontásokat.

A nyomozók sokat próbált idegeit is kikezdte az a 13 órányi videófelvétel, amit a férfinál foglaltak el. Az eddigiek alapján az ügyet a legsúlyosabb, egyéniben elkövetett zaklatási ügykén tartják számon az Egyesült Államok történetében. 471 gyerek szenvedhetett el ezidáig a doki kezei „alatt” efféle szexuális zaklatást.

Earl B. Bradley-t bilincsben viszik el a nyomozók

A hatóságok, hogy felgöngyölítsék az ügy elborzasztó szálait, több mint 3100 levelet küldtek szét az orvosnál megfordult pácienseknek arra kérve őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal és tegyenek pontot a pedofil-ügy végére. A panaszok felvétele mellett lelki tanácsadói szolgálatot is indítottak ezzel párhuzamosan úgy a szülőknek, mind pedig az áldozat szerepében feltűnő gyerekeknek.

A vádemelés felolvasásakor az államügyész nem tudta visszatartani könnyeit, ez mindent elmond arról, hogy mit is tartalmazhat az a vádirat...

A tárgyalás egyik fő csapásvonala Bradley elmeállapotának vizsgálata lesz, ezt az ügyvédje jelentette be. Ez a „divatos” kibúvó ugyanis lehetőséget ad arra, hogy ne a börtönben tengesse mindennapjait, hanem egy elmegyógyintézetben töltse le büntetését.

Sok szülő bizonyára nem így gondolja: a börtönben legalább megkapná a méltó büntetését azért, amiért kisgyermekekkel fajtalankodott. Ugyanis a börtön falai mögött nem érdemel emberhez méltó életet az, aki gyermekekkel erőszakoskodik...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.