Először megijedt, de ma már hiányzik neki...

Soma: Egy folyamatos fájdalomban vagy benne

A Mamagésa öt éve kezdett el jógára járni - Már akkor egy alkalommal kipróbáltam az Astangát. Először megijedt tőle - sőt, úgy gondolta, az egészben az a legjobb, amikor véget ér...

2009.10.12 06:50Sztárportré

Soma mamagésa szerint ha rugalmasabb a test, az életben is rugalmasabban állsz a dolgokhoz - a Sztárportrénak elmondta, hogyan ismerkedett meg a jógával.

„Öt éve kezdtem Hatha jógával, de már akkor egy alkalommal kipróbáltam az Astangát. Először megijedtem tőle, de később azt hozta az élet, hogy végül mégis eljártam. Az első három hónapban azt éreztem, hogy ebben egyetlen jó dolog van, amikor véget ér. Aztán programoztam magamban, hogy a szenvedés átalakuljon szenvedéllyé." - mesélte Soma.

"Az Astanga jóga lényege - ami miatt picit különbözik más jógától -, hogy tűzlégzésre épül. Mint a csillagok háborújában Darth Vader, egy gégezáras, beszorított légzés, ami iszonyú erős tisztulást indít el. Ez egy nagyon intenzív légzés, ami egyébként fel is forrósít, és elkezdi a véráramban a tisztítást, tehát a salakanyagokat löki ki. Én nem azért jártam az órákra, mert jól esett, hanem tudatosan azt mondtam, hogy tisztít, nyújt, és ez nagyon fontos a gerincnek. A gerinc, az élet tartó oszlopa. Az összes fő energia központ a gerincen van. Tudtam, hogy ez nekem jó lesz hátfájás, bepunnyadás ellen. Tudtam, hogy fel fogja élénkíteni bennem az életet, az élet áramlását" -
mondta el az énekesnő.

"Most már ott tartok, hogy ha kimarad egy alkalom, akkor érzem a hiányát, és nyújtok itthon. Felveszel, mondjuk egy pozíciót, amiben már eleve azt érzed, hogy feszülsz, és minden lélegzetvétellel mélyíted ezt. Tulajdonképpen egy folyamatos fájdalomban vagy benne, de valahogy ez a fájdalom, egy idő után elkezd jól esni, és hiányozni, mert érzed a hatását, hogy energetizál. Rugalmasabb vagy, könnyebbnek érzed magad, hajlékonyabbnak, és ha rugalmasabb a test, akkor az életben is rugalmasabban állsz a dolgokhoz.”
- árulta el Soma a Sztárportrénak.

Soma megmentené a férfiakat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.