Kendőben próbált strandolni Margó

Bódi Guszti: Ciki volt - mindenki minket nézett...

A roma emberek alázatosak, meg lehet velük fordítani a világot, csak tudni kell a nyelvükön beszélni - véli Bódi Guszti. Az énekes beszélt odaadó szüleiről és arról, hogy a roma szokások olykor furcsa helyzetbe hozták őt és feleségét, Margót.

2009.06.21 14:00Sztárportré

Egy komaság olyan, mint hogyha egy édes testvérről lenne szó

„A roma emberek - pár kivétellel, mert mindenkit nem mondhatok -, alázatosak. Meg lehet velük fordítani a világot, csak tudni kell a nyelvükön beszélni"
- vélekedett a Sztárportréban Bódi Guszti.

"Baromira tudnak szeretni, hogyha valakit elfogadnak - legyen fehér, barna vagy bármilyen bőrszínű - testvérként, illetve barátként kezelik. Egy komaság olyan, mint hogyha egy édes testvérről lenne szó."


Egyenesen járj, mert a görbe út hosszabb…

"Az én édesanyám nyolc gyereket felnevelt a nagy semmibe, és semmi nem volt neki probléma. Mindig csókolt, puszilt bennünket, mindig mosoly, vidámság volt az arcán, mikor látott bennünket. Mindig azt mondta az édesapám, hogy egyenesen járjunk, mert a görbe út hosszabb"
- mesélte a Sztárportréban az énekes.

A jég hátán is meg tud élni egy talpraesett roma ember…

"Az őseink is mindig feltalálták magukat. Apám mindig azt mondta, hogy a jég hátán is meg tud élni egy talpraesett roma ember. Foltozták a teknőt, ha ez kevés volt, eljártak faluról-falura, üzleteltek, vásárokba jártak, állatokkal foglalkoztak, kereskedtek velük, szóval a legnehezebb esetben is mindig feltalálták magukat." - mesélte Bódi Guszti.

"Cigányul beszélő hajléktalant Magyarországon még nem láttam, illetve nem hallottam. Mert azt mondják, hogy akármilyen rosszul viselkedik, akármilyen leépült emberről van szó, nem dobja ki, mert az övé, az ő családtagja. Azért van az, hogy ahol két ember tud enni, ott tud három is." - tette hozzá az énekes.

Mindenki minket nézett…

"Az eredeti roma asszonyoknál nem nagyon van kint a dekoltázs, nem nagyon látszik a lábuk, nem öltöznek le bikinire a sógor, illetve a roma férfi-társaság előtt a strandon, vagy egy fürdőben. Természetes, hogyha én elmegyek Margóval nyaralni, akkor ott azok a külföldi emberek őt nem ismerik, és így oldottabb a dolog." - mondta el Guszti.

"Az első két nyaralásnál ez nehezen működött, szokatlan volt. Magára terített egy kendőt és úgy jött be a vízbe, nekem meg olyan ciki volt, hogy mindenki minket nézett. Mondtam, jobban feltűnő vagy így, mint hogyha ledobnád azt a hülyeséget…”
- árulta el Bódi Guszti a Sztárportréban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.