A műsorvezetőnek már kisbabaként is bejött!

Steiner Kristófnak már akkor is csak azon járt az esze...

Musical is back! - Hugh Jackmannek teljesen igaza van: a musical visszatért! Az ausztrál színész, konferansziéként óriási sikert aratott az idei Oscar ceremónián; hiszen musical-betétekkel színesítette a showt.

2009.04.27 18:10rtlbulvar.hu

A filmcsillagok nagyon élvezték a rendhagyó produkciót, talán azért is, mert sokan közülük az idei musical-filmtermés óriási sikereihez nagyban hozzájárultak. 

Meryl Streep például a Mamma mia! című, Abba slágereket feldolgozó musicalben fakadt dalra, amellyel az alkotók minden eddigi brit eladási rekordot megdöntöttek, elsüllyesztve ezzel a Titanic példa nélküli kasszasikerét. 

A new york-i Broadwayról származó műfaj az utóbbi évtizedekben számos filmes alkotót megihletett, de a kilencvenes évek végétől a filmvásznon is újjáéledt a műfaj; gondoljunk csak a Moulin Rouge című alkotásra, amelyben a Nirvana együttes zenéjére kán- kánoztak a szereplők.

A 300 című film főszereplője, Gerard Butler is dalra fakadt "Az operaház fantomja" filmváltozatában, de még az állandó új kihívásokat kereső Madonna sem tudott ellenállni Adrew Lloyd Webber Evita című musicaljének filmváltozatában, amely zenéjét a rossznyelvek szerint a popdíva szegényes énekesi képességeihez alakították, ami egy cseppet sem zavarta a rajongókat. 

- " A musical iránti rajongásom 1996-ban újjáéledt, amikor bemutatták az Evitát, a filmváltozatot. Én nagyon nagy Madonna rajongó vagyok, és a kritikusok lesújtó véleménye ellenére én nagyon nagyon szeretem ezt a filmet és Madonnát is benne." - mondta Steiner Kristóf. 

-"  Amióta az eszemet tudom, szeretem a musicaleket. Van olyan kazettám, amit az anyukám vett fel és mindössze húsz hónapos vagyok és már próbálom énekelgetni egyes musicaleknek a dallamait. Pedig egy húsz hónapos kisbaba általában még nem is beszél."

 Kristóf énekhangja elmondása szerint nem alkalmas a színpadi munkára, így úgy döntött, felnőttként megmarad műkedvelőnek. Ezzel szemben Kasza Tibi a Crystal együttes alakulása időszakában izgalmas musical-produkciókban vett részt.

- " Abban a két-három évben, amikor a Crystal már készen volt, de még a fiókban hevert, mert a kiadók nem akartak velünk foglakozni, Kati vokálozással kereste a kenyerét, én pedig Miklós Tibi oldalán musicalekben vettem részt, mint zenei vezető, mint hangszerelő. Hatalmas megtiszteltetés ért az elmúlt időszakban, ugyanis fél évvel ezelőtt kaptam egy felkérést arra, hogy készítsünk el egy musicalt, aminek most már meg van a témája. Ami számomra egy nagyon izgalmas témát ölel fel, úgyhogy erről egyelőre sokkal többet nem mondhatok el, de már készülnek dalok. "

A musicalek Magyarországon soha nem látott népszerűségnek örvendenek. A magyar munkák mellett világhírű zeneszerzők alkotásait mutatják be a legnevesebb színházak. Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója álmában sem gondolta volna, hogy 25 évvel ezelőtt a Macskák bemutatása alkalmával Andrew Lloyd Webbernek hazánkat egyáltalán nem kellett bemutatni. 

Mi is büszkélkedhetünk álompárokkal, akik közül Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra kétségtelenül a legsikeresebb musical duettel andalít el minket. Zoli eredetileg pop-énekesi karrierről álmodozott, de időközben annyira felkeltette az érdeklődését a műfaj, hogy nem csak a színpadon, de a könyvekből is fejleszti tudását.

Sztárok, alkotók jönnek-mennek, de a musical örök és elpusztíthatatlan. Teljesen mindegy, hogy New Yorkban, Londonban, Budapesten vagy éppen a filmvásznon gyönyörködünk benne, mindenütt sikerrel megy. 

Persze ennek ellenére vannak, akik egyáltalán nem rajonganak érte, azoknak pedig íme egy szellemes üzenet Szinetár Dórától: 

- " Van ebben a dologban egy nagyon nagy találmány: mégpedig az, hogy zene, hogy énekelnek, úgy, mint az operában, csak itt lehet érteni... "

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.