E-mailen beszélték meg a "végső napot"

A legjobb barátnője volt, ezért segített az öngyilkosságban

Vajon mit jelent egy igazi, szívbéli barátság? Mi az, amit egy valódi barát megtesz a társáért? Egy 22 éves lány úgy gondolta, még az öngyilkosságban is segítenie kell a barátnőjét.

2015.05.07 08:05ma.hu
Emma Crossman (balra) és Milly Caller (jobbra) - Fotó: Facebook

Meddig mehet el egy valódi barát, ha a társa a segítségét kéri? A válasz elsőre kézenfekvőnek tűnik: egy igazi jóbarát bármit megtesz a másikért, épp erről szól a barátság. De mi van akkor, ha valaki azt kéri: segítsen, hogy megölhesse magát?

A 22 éves Milly (Amelia) Caller úgy vélte, ebben az esetben is kötelessége teljesíteni a kérést, ezért amikor barátnője, a 21 éves Emma Crossman egyre mélyebbre süppedt a depresszióban, Milly nem azzal segítette, hogy megpróbálta őt visszahúzni a vidámságba, hanem beleegyezett az öngyilkosságba. A fiatalabbik nőt tavaly januárban találták meg a Sleafordban lévő otthonában, holtteste mellett csak egy jegyzetpapír hevert, rajta a rövidke búcsúüzenettel: "Most mindenkinek viszlát, szeretlek benneteket."

A nyomozás során kiderült, hogy a legjobb barátnője szinte teljesen a megszállottjává vált Emmának, és ahogy a héten lezajlott bírósági tárgyaláson elhangzott, "bármit megtett volna érte". Akkor is támogatta a barátnőjét, amikor ő beszippantotta a végzetes gázt - mutatott rá a megtévesztően értelmezett hűségre Mark McKone ügyész. "Amelia Caller a megszállottja volt és teljesen belehabarodott Emmába, bármit megtett volna érte. Sok időt töltöttek együtt, főleg azután, hogy Emma szakított az élettársával" - hangzott el a vád képviselőjétől.

Milly a tényeket nem tagadta, de azt nem ismerte el, hogy bűnös, szerinte valójában a barátja a saját életét dobta el. Az ügyészek szerint viszont nyilvánvaló, hogy előre tudta, mire készül Emma, mivel előzőleg még szöveges üzenetben is emlegették "a végső napot". Az egyik üzenetben a vádlott azt írta: "úgy hiszem, egy igazi barát a gyilkosságban is a legjobb barát marad". A végzetes lépésre Emma azután szánta el magát, hogy 2013 végén szakított vele az 56 éves barátja, Adrian Kemp, a fiatal lány pedig mindig is hajlamos volt a depresszióra és az önkárosító magatartásra.

Milly Caller büntetését később fogják pontosan meghatározni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.