Biztosra akart menni az öngyilkosjelölt

Felgyújtotta magát, karambolozott, leugrott a hídról - és még mindig él

Alaposan megtervezte a halálát egy öngyilkosságra készülő nő, tervét mégsem sikerült az elképzelések szerint kivitelezni - igaz, az orvosoknak most feladta a leckét, életveszélyes állapotban kezelik a kórházban.

2015.03.13 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Felgyújtotta magát, szándékosan a megengedettnél gyorsabban hajtott, karambolozott, majd meztelenül leugrott egy hídról a nő, ám minden igyekezete ellenére sem sikerült meghalnia, most életveszélyes állapotban fekszik a kórházban, ahol az orvosok küzdenek érte. Az oregoni Eugene-ban élő Mary Johanna Gawenda csütörtökön, helyi idő szerint fél 1 körül akart végezni magával - legalábbis a rendőrség jelenleg öngyilkossági kísérletként vizsgálja az esetet. Egy másik autó vezetője értesítette a rendőrséget, hogy bejelentse a 105-ös úton a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladó nőt, aki közben még fel is gyújtotta magát.

Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a nő már nekiütközött a Washington-Jefferson-híd védőkorlátjának, de akkor sem állt meg, csak a híd közepén, ahol kiugrott a lángoló kocsiból, levette a ruháját, és kikerülve a poroltóval felé rohanó teherautósofőrt leugrott a hídról, mintegy 12 métert zuhanva. A kocsi még mindig lángolt, amikor a rendőrök odaértek - számolt be a NY Daily News című internetes hírhonlap. Gawenda eltűnését két nappal korábban, kedden jelentették a rokonai.

A rendőrség egyelőre keresi a magyarázatot, nemcsak az indítékra, de többek közt arra is, hogy hogyan gyújtotta fel magát a nő. A baleset miatt egyébként egy másik, meg nem nevezett 40 éves nő is megsérült, amikor a korlátnak ütköző kocsiról letörött a lökhárító egyik darabja és a hídról leesve egy épp alatta sétáló járókelőt sebesített meg. Őt kisebb sérülésekkel szintén kórházban ápolják.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.