Saját hülyesége buktatta le a csalót

Börtönt ért a hiúsága: nem volt okos dolog a saját körözését lájkolni

Senki nem mondhatja, hogy nem találkozott még elégszer a figyelmeztetéssel: ne lájkolgassunk össze-vissza mindent, gondolkozás nélkül. Egy körözött férfi nem hallgatott a jótanácsra, most belülről nézheti a rácsokat.

2015.04.29 16:00ma.hu

Hiába a folyamatos figyelmeztetések, mindig van pár idióta, aki úgy gondolja, a netikett csak az amatőröknek való. Aki "profi", annak nem kell gondolkoznia, mielőtt megnyomja a like (vagy tetszik) gombot a közösségi oldalon, meg ők azok, akik még a saját bejegyzéseiket is folyton lájkolják, virtuálisan is vállon veregetve magukat, hogy milyen ügyesen posztoltak. Nos, Levi Charles Reardon ugyan nem a saját posztjára nyomott egy lájkot, de a két kép őt ábrázolta - csakhogy nem egy házibulin készült egy barátja által, hanem egy letartóztatás alkalmával, egy szemből, egy meg profilból.

A 23 éves montanai férfit lopás miatt körözték, a vád szerint még tavaly januárban ellopta valakinek a pénztárcáját, benne az irataival, és azokat adta át egy igazoltatás során. Letartóztatása után szabadon engedték, ő pedig azonnal meglépett és azóta hiába keresték a rendőrök - egészen mostanáig, amikor is saját magát buktatta le a hiúságával. A Cascade megyei Great Falls rendőrsége a hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a férfi körözési képét, amit a szökésben és bujkálásban lévő Reardon igazi tökös fickóként gyorsan be is lájkolt - ezek után már csak az elektronikus nyomokat kellett követni, és már kattanhatott is a bilincs a kezén, de ezúttal már a rendőrség is figyelmesebben őrzi, nehogy újra eszébe jusson elszökni.

Fotó: Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.