Egy véletlen poszt után fedezte fel, hogy rákos

A Facebooknak köszönheti, hogy még mindig él

A közösségi oldalakról a legtöbb embernek általában a szórakozás, a virtuális társas kapcsolatok és csupa vidám videó vagy kép jut eszébe. Laura Everley azonban az életét köszönheti a Facebooknak.

2015.04.07 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Laura Everleynek kétsége sincs afelől, hogy a közösségi médiának köszönheti, hogy még mindig életben van. A 36 éves brit nő ugyanis egy látszólag lényegtelen posztot olvasva döbbent rá, hogy rákja van: az üzenőfalon megosztott bejegyzésben szereplő összes tünet pontosan illett rá. "Egy barátom megosztott egy posztot az ő egyik barátjától, akinek rákja volt, arról írt, hogy min megy keresztül" - idézte fel a Crawley-ben élő anyuka. "Ott volt egy lista a tünetekről, és rájöttem, hogy mindegyik megvan nálam is."

Az East Surrey kórház orvosai megvizsgálták, és Laura félelmei beigazolódtak: carcinomája volt, ami a petefészekrák egyik típusa. Ez 2014 októberében volt, nem sokkal azután, hogy elolvasta azt a bizonyos kiírást. Két héttel később a nő találkozott a sebészekkel, akik rettenetes választást tártak elé: vagy az egyik petefészkét távolítják el, vagy teljes hysterectomiát hajtanak végre rajta - mindkét petefészek és a méh eltávolítása -, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Laura kisfiának soha nem lesz édestestvére.

"Már itt volt nekem Harry, de én szerettem volna, hogy több gyerekem legyen" - ábrándozott el egy pillanatra a nő. Ennek ellenére mégis a teljes eltávolítás mellett döntött, mert mint mondja, nem akarja, hogy a rák visszatérhessen. Azóta már lassan a végére ér a kemoterápiának is, amitől kihullott a haja, de az orvosok bizakodóak és úgy tűnik, a rákkal ezúttal sikerült leszámolni. A nő azóta arra tette fel az életét, hogy minél több emberrel megismertesse a veszélyeket és a petefészek- és méhnyakrák tüneteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.