Tűzoltók szabadították ki a körözöttet

Falba bújt a rendőrök elől, aztán meg nem tudott kijönni

Csak átmeneti időre tudta elhalasztani a letartóztatást egy szökevény, de azután még rá is tett egy lapáttal a büntetésére, mert a hatóságok aligha fogják szó nélkül hagyni az esztelen bevetést!

2015.04.24 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Egy korábban kiszabott büntetéshez kapcsolódó próbaidő megsértése miatt akarták letartóztatni az indianai Monrovia rendőrei a férfit, ám Steven Shuler azt a remeknek tűnő ötletet találta ki, hogy elbújik a háza egyik szűk falrésébe, és akkor megúszhatja a bilincset. A legalkalmasabb búvóhelyre a tetőtérben, a kémény mellett talált rá, ahol egy 40 centi széles kis "fülkére" lelt. A terv működött, a rendőrök dolguk végezetlenül mentek el a házból, mert tényleg nem találták meg Shulert, csakhogy amikor a férfi úgy érezte, már ideje előbújni, rádöbbent, hogy kifelé nem olyan egyszerű az út, mint befelé.

Egy darabig még küzdött a fal szorításával, de hiába. Több mint egy teljes napot töltött ott, amikor egy cimborája érkezett hozzá látogatóba, tőle kért segítséget a szökevény, de így sem jutottak sokra, úgyhogy végül nem volt más választás, a barát felhívta a tűzoltókat, hogy szabadítsák ki Shulert.

Miguel Ongay parancsnok a sikeres mentőakció után elmondta, hogy bár három évtizede dolgozik tűzoltóként, ilyen különös esettel még sosem találkozott. "Ez a hülyeségnek egy különös megnyilvánulása volt. Ez a munkahely egyike azoknak, ahol úgy hiszed, hogy már mindent láttál, és akkor valakinek sikerül felülmúlnia" - fogalmazott. Természetesen Shuler nem sokáig élvezhette a keservesen visszakapott szabadságát, bár az tény, hogy a börtöncella azért ennyire nem lesz szűk...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.