Merev volt és jéghideg, mire kiszedték

18 órán át lógott fejjel lefelé beszorulva

Nem tudni, mit akart a vasúti tartálykocsi belsejében, de valamiért elkezdett bemászni a kocsi tetején lévő nyíláson a férfi, ám félúton beszorult és onnan se előre, se hátra nem tudott mozdulni.

2015.02.05 14:07ma.hu
Fotó: Komo News

Szerdán reggel, 18 órányi fejjel lefelé lógás után sikerült kimenteni egy vasúti tartálykocsi beöntőnyílásából az oda beszorult férfit Seattle egyik vasútállomásának mellékvágányán. A mentőcsapatot reggel 8 óra körül riasztotta valaki, aki meghallotta a csapdába esett férfi segélykiáltásait, de a 25 éves fiatalember akkor már több mint fél napja lógott. A tartályt eredetileg száraz áruk szállítására alakították ki, amelynek a tetején egy egyre szűkülő, ferdén belülre lógó kürtő biztosította az áru beöntését.

Hogy mit keresett ott a férfi, az nem derült ki, de valamiért kedden kora délután megpróbált becsúszni az üres tartályba. Ekkor szorult be, mert a csúszdaszerű nyílás alsó része túl szűk volt ahhoz, hogy átférjen rajta, kifelé viszont már nem tudta tolni magát. Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek, meglepetten fedezték fel a férfi felfelé álló lábait, de kiderült, hogy a több órányi lógás miatt már annyira beékelődött, hogy nem lehetett egy egyszerű mozdulattal kirántani onnan.

"Nagyon vigyázni akartunk, és minden képességünkre szükség volt, hogy kihúzzuk ebből a kis lyukból anélkül, hogy további sérüléseket okozzunk neki" - mondta Kyle Moore, a Seattle-i Tűzoltóság lánglovagja. Mire kiszabadították, a meg nem nevezett férfi már teljesen merev volt és jéghideg, a fejébe tolult vér miatt az a csoda, hogy életben maradt a kaland után. Jelenleg kórházban ápolják - jelentette a Komo News című seattle-i hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.