Drogos sofőr vitte a halálra rémült nyugdíjasokat

Tulipánt akartak nézni, rémálom lett a buszos kirándulás

Ez az utazás minden volt, csak nem rózsás - és nem azért, mert igazából tulipánfesztiválra mentek a nyugdíjasok. A bajt az okozta, hogy a bérelt buszsofőr minden volt, csak józan nem.

2015.04.09 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Keattikorn

A washingtoni Mount Vernon-i tulipánfesztiválra szeretett volna eljutni egy csapat nyugdíjas, az utazás azonban egészen másképp alakult, mint ahogyan eredetileg tervezték, és ráadásként a végén még a fesztiválról is lemaradtak. A nyugdíjasklub által felbérelt buszvezető ugyanis egy kissé túlzásba vitte a gyógyszerszedést, így az autópályán megtett kilométerekről utóbb azt mondták az utasok, hogy valóságos pokoljárást éltek át.

A 45 éves Gilbert Maier 11 embert vett fel a Snohomish-i Nyugdíjas Központ előtt szerdán reggel, akkor még mindenki vidáman próbált ráhangolódni a rájuk váró tulipános élményre. Kisvártatva azonban feltűnt nekik, hogy a sofőr előbb csak a telefonján kezdett beszélgetni vezetés közben, de aztán egyre jobban elvesztette az irányítást a jármű felett: nekiment a szalagkorlátnak, elsodort egy stoptáblát, rossz sávba sorolt be, mikor le kellett volna térni, és nekiütközött a beton elválasztóelemeknek.

Az ámokfutás egy pontján az egyik nyugdíjas észrevett egy út szélén álló motoros katonát, akire rámutatva azt kiáltotta a sofőrnek, hogy "Rendben, akkor itt megállás!" A buszvezető ugyan szót fogadott és megállt, de kis híján elsodorta a katonát is, az utasok pedig hanyatt-homlok menekültek lefelé a buszról. Szinte csoda, de senki sem sérült meg, a vezetőt viszont letartóztatták és egy éjszakára - a csütörtöki bírósági tárgyalásig - börtönbe zárták. A rendőrség tájékoztatása szerint a buszsofőr szervezetében nagy mennyiségben voltak jelen antidepresszánsok és fájdalomcsillapítók.

A riadt nyugdíjasokhoz egy másik sofőrt küldött a bérfuvarozó cég, ám addigra már túl késő volt ahhoz, hogy lássák a tulipánokat - igaz, a rémálomba illő út után már attól is elég boldogok voltak, hogy Maier megállt, eszük ágában nem volt utána a fesztivál miatt bánkódni - jegyezte meg Mark Francis nyomozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.