Nem vette észre a potya rakományt

26 kilométeren át húzta maga alatt a traktor a beszorult kisbuszt

Közel 26 kilométeren keresztül követte egy család a kisbuszában ülve a traktort, aminek a pótkocsija alá csúsztak egy koccanás során, majd fennakadtak rajta. A rendőrségnek kellett megállítani őket.

2015.01.09 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Rémülten hívta fel a 911-et egy nő, és nem kis meglepetést okozva elmesélte, hogy épp az ismeretlen felé robognak, beakadva egy traktor pótkocsija alá a kisbuszukkal. A házaspár és két felnőtt gyermeke az észak-michigani 75-ös úton esett csapdába, amikor a térségben uralkodó időjárás miatt, a szinte átláthatatlan szakadó hóban belecsúsztak a traktor vontatmányába. Annak a sofőrje azonban nem érzékelte a balesetet, azt meg végképp nem vette észre, hogy a rakománya egy kissé nehezebb lett.

"Beleszaladtunk egy nyitott teherautó hátuljába és ő nem állt meg, az autónk pedig be van ágyazva alá" - mondta Pamela Menz a segélyhívó diszpécserének. A baleset szerda éjjel 2 óra körül történt, ami tovább nehezítette az észrevehetőséget. A családtagok nem tudták megmondani, pontosan hol járnak, így a járóőrök próbálták megtalálni a különös rakományt. A volán mögött ülő Matthew Menz akkor kezdett igazán megijedni, amikor érzékelte, hogy a vontatójuk egyre magasabb sebességre kapcsol. "Ha valahol kiszabadulunk alóla, nem fogom tudni irányítani a dolgokat" - mondta a férj, aki épp ezért úgy fogalmazott: nagyon hálás lenne, ha a rendőrök valahol elévágnának és megállítanák.

Ez Grayling város közelében történt meg, ahol a rendőrök kiterelték a traktort egy pihenőhelyre. Ott derült ki, hogy a jármű vezetőjének fogalma sem volt róla, hogy magával vitt egy egész kisbuszt családostól. Az esetről beszámoló Grand Rapids Press arra nem tért ki, hogy a két sofőr bármelyike ellen indítanak-e eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.