"Tudjuk, hol kell keresni őket"

NASA: legfeljebb 20 év és találkozhatunk az idegenekkel!

Nem kell hozzá 20 év, és találkozhatunk az első földönkívüli lényekkel - állítja a NASA egyik vezető tisztségviselője, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "nem kicsi zöld emberkékről beszélünk".

2015.04.08 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

"Tudjuk, hol kell keresni, tudjuk, hogyan kell nézni, és a legtöbb szempontból megvan hozzá a technológiánk is" - fogalmazott Ellen Stofan, a NASA egyik vezető kutatója egy washingtoni konferencián, amelyen az amerikai űrkutatási hivatal vezetői többek közt azt jelentették be, hogy a 2030-as években asztronautákat küldenek a Marsra, és csak úgy mellékesen megemlítette, hogy valószínűleg ekkor fog sor kerülni az első találkozásra is az idegen létformákkal. A bejelentést a jelen lévők nagy izgatottsággal fogadták, ezért Stofan sietett leszögezni, hogy "nem kis zöld emberkékről beszélünk, hanem kicsiny mikrobákról".

A kutató a beszédében visszakanyarodott az előtte felszólaló Jeffery Newmark szavaihoz, és azt mondta, nem úgy hangzik a mondat, hogy "ha találkozunk", hanem "amikor találkozunk". A tervek szerint Stofan geológusként vesz részt majd a Marsra indított expedícióban, kőzetmintákat fog gyűjteni és fosszíliákat keres, amiket nehéz lesz megtalálni, és az igazi következtetéseket majd akkor lehet levonni, amikor ezekkel a mintákkal visszatérnek a Földre és itt végzik el az elemzéseket.

Az élet jeleire egyébként a kutatók azért számítanak, mert nemrégiben felfedezték, hogy valószínűleg sokkal több víz lehet a Marson, mint azt eddig hitték, de hozzátették, hogy egy összetettebb életforma kialakulásához sokkal több időre van szükség, mint az az 1,2 milliárd év, amióta a víz megjelenhetett a vörös bolygón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.