Az ufókutató idegenekre gyanakszik

Pixelhiba a Holdon talált "alien-űrbázis"

Az ufókutató is zavarba jött, amikor észrevett egy furcsa kiszögellést a Holdon, és azt sugallta, hogy könnyen lehet valamiféle idegen lények által odatelepített űrbázis. A titok azóta lelepleződött.

2014.01.22 14:44ma.hu

Felbolydultak az ufókutatók, amikor a WowForReel becenevű, paranormális jelenségeket kereső illető egy sejtelmes videót töltött fel a legnagyobb megosztóra, de bevallotta, hogy ő maga sem tudja, mi az, amit talált. A felvételeken a Hold felszíne látható, és egy különös, pontokkal szegélyezett szabályos derékszögű kiszögellés, mögötte egy fényesebb résszel. A képeket eredetileg a Google Earth kamerája rögzítette, és WowForReel véletlenül vette észre, hogy valami nem stimmel rajtuk.

A WowForReel által feltöltött kép... (Fotó: YouTube)

A kutató megjegyezte, hogy már jó ideje vizsgálgatja a Hold felszínét, ám soha azelőtt ehhez hasonló eltérésre nem bukkant, a forma egyáltalán nem hasonlít arra, amit a krátereknél eddig látni lehetett, ezért feltette a nagy kérdést, hogy talán az idegenek telepítették-e oda a titkos űrbázist. A felvetésre persze azonnal megmozdult számos amatőr és profi űrkutató, és nem kellett sok hozzá, hogy leleplezzék a nagy titkot: a hét ponttal szegélyezett csúcs valójában nem más, mint egyszerű pixelhiba!

... és a pixelhiba nélküli fotó (Kép: Metabunk)

Az egyik felhasználó a műhold által készített fotó eredetijét letöltve finomabb beállításokkal közelített rá az égitest felszínére, míg elérte azt a területet, ahol WowForReel az "űrbázist" találta. Mint írta, különleges szoftverre van szükség a jó minőségű megtekintéshez, ám ezúttal nyoma sem volt sem a hét pöttynek, sem a fényes foltnak - vagy egész egyszerűen csak időközben elszállt onnan az űrhatjó. Egy másik felhasználó eközben a pixelhibás képen mutatta be, hogy a többi kráternél is egy bizonyos felbontásnál ugyanilyen pöttyös kiszögellések jelennek meg, ezzel bizonyítva, hogy tényleg csak képhiba okozta a jelenséget.

A hazai közönségnek se kellett a szomszédba mennie ötletelésért, egyik olvasónk például felvetette, hogy talán az oroszok csipet ültettek a Holdba, csak "a hagyományos orosz technológiai megközelítés miatt ekkora lett".

Sok-sok alien-űrbázis lenne?! (Fotó: Metabunk)

A nagy leleplezés tehát ezúttal is elmaradt, de azért senki ne dőljön hátra nyugodtan a székében: az, hogy nem találtuk az idegenek nyomát, továbbra se garancia arra, hogy nem léteznek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.