Mutasd a szakállad! - Kié a legextrémebb?

Turbószakállra gyúrnak a felfedezők

Ha szokta nézni az Amcsi benzinfalókat, alighanem önnek is szemet szúrt már a sorozat műsorvezetőjének, Aaronnak az extravagáns szakálla. Most nyerő lehet, ha ön is hasonlót visel!

2015.04.06 10:00ma.hu

Nem túlzás azt állítani, hogy igazi divatot teremtett a két amcsi benzinfaló, Aaron és Richard, akik nyers és férfias stílusukkal – na, és feltűnő szakállukkal – hódították meg pár éve a magyar tévénézők szívét is. Richard Rawlings autószakértő, a Gas Monkey garázs egyik tulajdonosa és állandó társa, Aaron Kaufman autószerelő évek óta járja a környező államokat, hogy elfeledett, klasszikus autókat vásároljanak és újítsanak fel. Így bukkan fel a sorozatban a Knight Rider híres autója, KITT – sőt, talán maga David Hasselhoff is.

A márciusban indult új, harmadik évad tiszteletére a Discovery Channel játékot indított a sorozat rajongóinak: a „Turbószakáll” elnevezésű nyereményjáték keretében a szervezők a legmenőbb magyar szakállat keresik. A játékosok a csatorna weboldalán regisztrálhatnak, ugyanitt tölthetik fel szakállas fotójukat az oldalon megadott módon április 24-ig. A legmenőbb arcszőrzettel rendelkező játékosokat Varga „sixx” Attila blogger, a Turbometál Motorblog csapata és a hair's[ku:l] fodrászmesterei választják ki, az eredményhirdetés időpontja április 30.

A játék alakulását és a legjobb fotókat az érdeklődök a Discovery Channel Facebook oldalán is nyomon követhetik. A két srác alábbi tippjeinek segítségével most bármelyik pasi elérheti az igazi „turbószakáll-életérzést”. Nem kell mást tenniük, csak követni Aaron és Richard tanácsait.

Hogyan növessz magadnak igazi Gas Monkey szakállat?

Fotó: Discovery

1. NÉZZÜK, MIBŐL ÉLÜNK...

Ahhoz, hogy látványos és menő szakállat tudj növeszteni anélkül, hogy tömeggyilkosnak vagy éppen csavargónak néznél ki már a folyamat közepénél, először fel kell derítened a saját adottságaidat. Ne borotválkozz pár hétig: ha a szakállad ritkás vagy nem nő tovább egy bizonyos pontnál, akkor az igazi hipster-külső számodra sajnos csak álom marad.

2. LÉGY TÜRELMES!

Nagy igazság, hogy a türelem rózsát – vagy ebben az esetben inkább szép szakállat – terem! Fontos, hogy a hosszú, menő, favágó-stílusú szakállhoz hónapokat kell várni. Ezalatt lesznek olyan időszakok, amikor bozontos és kezelhetetlen lesz a lobonc, de ez ne vegye el a kedved! Használj rá kondicionálót vagy olajat, ami segít kicsit megzabolázni a szálakat!

3. ÁPOLD RENDSZERESEN!

Ha végre sikerült elérned az áhított hosszúságot, akkor sem ülhetsz ölbe tett kézzel: gondoskodnod kell arról, hogy a szakáll sokáig ilyen maradjon! Keresd meg a legprofibb borbélyt/barber-shopot, vagy vásárold meg a kifejezetten szakállápolásra kifejlesztett termékeket. A kondicionálók mellett ma már kaphatóak szakállolajak, sőt még különböző színező termékek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.