Felrobbant a Facebook

Szakállas viccek robbantak az eurovíziós eredmény után

Nem kellett sokat várni az idei Eurovíziós dalfesztivál eredményhirdetése után a mémek, és a szakállas viccek feltámadására.

2014.05.11 08:57ma.hu

Rise Like a Phoenix (Szállj főnixként) című dalának előadásával nyerte a női ruhában, hosszú parókában fellépő meleg férfi, Conchita Wurst osztrák énekes az 59. Eurovíziós Dalfesztivált. Az ország Kállay-Saunders Andrásnak drukkolt, aki 143 ponttal az 5. helyen végzett Running című dalával, ám sok-sok más jó dalt is hallhattunk az elődöntőkben.

A férfiként - Tom Neuwirth néven - született, de a színpadra női külsővel, ÉS szakállal lépő Conchita Wurst a grazi divatiskolában tanult, és egész eddigi életében az eurovíziós szereplésről álmodott. Korábban már indult az osztrák válogatóversenyen, akkor egy fiúcsapat tagjaként, de csak másodikok lettek.

Noha a végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki, Conchita még a verseny előtt azt nyilatkozta, hogy sokszor nem könnyű az érvényesülés számára, ám a döntőt követő sajtótájékoztatón már azt mondta, a választással Európa megmutatta, hogy toleráns és tiszteletben tartja mindenki jogát ahhoz, hogy megválassza, miként kíván élni.

A Facebookot mindenesetre elözönlötték a szakállas viccek és képek, néhányat megmutatunk itt is:

Koncsita után jövőre Csiknorris is nyerhet?

A mostani Eurovízió után a Disney jövőre kiadja a Kis Hableány aktualizált verzióját.

Patkó Béla - Kiki - énekes Facebook-oldalán azt írja: "Úgy döntöttem, hogy jövőre indulok A Dal című műsorban, mint "Kikita". Így tuti lesz esélyünk nyerni."

Fotó: Facebook


Az osztrák énekes dalának egyébként magyar vonatkozása is van: szimfonikus kíséretét a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel a Budapest Art Orchestrával. Conchita Wurst számára az éneklés a legfontosabb, emellett a modellkedés, illetve a házigazda szerep is nagyon érdekli különböző műsorokban.

"Lakatos Márkot is megihlette az eset: Imádom Conchitát, de Kállay Saunders előtt is le a kalappal....vagy szakállal :) szőrös puszi mindenkinek, Markitosssssss" - írta Facebook-oldalán.

Ám akad a történelmünkben valódi szakállas nő, Baroness Sidonia de Barcsy, azaz báró Barcsy Szidónia, akinek fia, a liliputi Nicu születése után nőtt szakálla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.