Fejtetőről ültetnek át hajat

Szakállbeültetés - ön vállalkozna rá?

Miért fizet valaki hétezer dollárt azért, hogy szakállas lehessen?

2014.02.27 15:55MTI

Egyre növekszik a száma azoknak a húsz és negyven év közötti férfiaknak, akik Jake Gyllenhaal, vagy épp Ryan Gosling hanyag eleganciát sugárzó fényképével a kezükben érkeznek, hogy alávessék magukat az akár hétezer dollárba (1,6 millió forint) is kerülő beavatkozásnak - mondta Yael Halaas, arcplasztikára specializálódott manhattani sebész.

"A szakállbeültetés iránti igény valóban megnövekedett" - értett egyet Jeffrey Epstein, New York-i plasztikai sebész, hozzátéve, hogy tavaly 175 ilyen beavatkozást végzett. Szerinte a dolog hátterében részben a hipszterség, és a lezser megjelenés iránti igény áll. A helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás, amely során a fejtetőről ültetnek át hajat a páciens arcára, futótűzként terjed Brooklyn legmenőbb környékein.

"Olyan fiatalokról van szó, akik Brooklynban élnek, jól néznek ki és általában a vizuális művészetek területén dolgoznak" - mondta Halaas, akinek irodáját, saját elmondása szerint elárasztották a divatos sapkákat és szürkés-zöldes öltözéket viselő fiatalok. New York legmenőbbjei egészen Floridáig utaznak, hogy - észrevétlenül - elvégeztessék az egynapos beavatkozást.

"Brooklyni hipszterek keresnek fel bennünket" - mondta Glenn Charles, a floridai Boca Ratonben dolgozó kozmetikai sebész, hozzátéve, hogy szakáll-beültetéses pácienseinek egyharmada New York-i. A szakember szerint a fiatalok kicsit elbujdosnak a világ elől, mert nagyjából egy hétig, vagy picivel tovább tart, mire teljesen eltűnnek a beavatkozás nyomai.

Mint hozzátette, néhány babarcú fiatal dús arcszőrzetért, mások a száj alatti elegáns szőrcsíkért, megint mások pedig a kopasz foltok eltüntetéséért keresik fel őket. A szakember szerint bár a beültetett szőr 90 százaléka növekedésnek indul, akár tíz hónapba is telhet mire teljes pompájában láthatóvá válik az eredmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.