Mellnagyobbítás, hajbeültetés - a szépség ára

A vendégek egy része az ünnepekre szeretné formába hozni magát - néhány szó a plasztikai sebészetről

Az utóbbi években egyre elfogadottabbá, természetesebbé válnak a plasztikai beavatkozások. Mindez megmutatkozik abban is, hogy növekvő tendenciát mutat a különböző alkalmakra ajándékozott kezelések száma.

2008.12.12 16:32National Geographic

Dr. Kathó Jenő plasztikai sebész elmondta, hogy a karácsonyi időszak hosszabb szabadsággal jár, így van idő kivárni a műtétek utáni lábadozás idejét. A vendégek egy része az ünnepekre szeretné formába hozni magát, a másik csoportba tartozók pedig az új évre valósítják meg vágyaikat.

Az előbbi csoportba tartozó páciensek gyakran kérnek ajak-, vagy ráncfeltöltést. A beavatkozások nagy előnye, hogy gyorsan, minimális kellemetlenséggel látványos eredményeket érhetünk el. Ráncfeltöltés esetében közvetlenül a kezelés után enyhe bőrpír, kisebb duzzanat, valamint viszkető érzés jelentkezhet a kezelt területen.

Ezek az injekciós kezelést követő átmeneti reakciók, és egy-két nap elteltével maguktól elmúlnak. Ajakkontúr-nagyobbítás esetében a kialakuló duzzanat hosszabb ideig, akár egy hétig is fennmaradhat, és az ajkakon egyenetlenségeket okozhat.

Mindez azt jelenti, hogy az ajakkezelések végleges eredménye nem közvetlenül a kezelés után, hanem csak néhány nap elteltével ítélhető meg.

Utóbbi csoportba tartoznak azok a kezelések, amelyek hosszabb lábadozási időt igényelnek. Ilyenek például a mell implantáció, vagy zsírszívás. Ezen beavatkozásokat valóban célszerű az ünnepek előtti időszakra időzíteni, hiszen karácsony és szilveszter között a hölgyek többnyire egyébként is szabadságon vannak.

A mell implantátumok beültetése után két hétig nem ajánlott az autóvezetés, hat hétig kerülendő minden olyan tevékenység (pl. nehéz tárgyak emelése) ill. olyan típusú sport, ami erős vállmozgással jár, valamint ezen idő alatt napozás, szolárium sem javasolt, utána is fényvédő krém használata javallott a műtéti heg területén.

Zsírszívás esetében, amennyiben a műtét helyi érzéstelenítésben történt, haza lehet menni, és egy1-két hét kímélet után gyakorlatilag normális életvitel folytatható. A sportolást egy hónap múlva lehet elkezdeni. Altatás után egy éjszakát szükséges a klinikán tölteni.

A műtét után mindig keletkeznek bevérzések, duzzanatok, illetve a zsírszívott terület bizonyos fokú megkeményedése mindig fellép. Az első néhány napban ezek a jelenségek fokozódnak, majd eleinte gyorsabban, később lassabban elmúlnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.