Ezért kell mindig ellenőrizni az autó kilincsét

"Odanyúltam és valami szőröset éreztem"

Be szokott nézni az autó kilincse alá, mielőtt odanyúl? Még szerencse, hogy mifelénk ritkán vannak ekkora pókok, de ha Ausztráliában jár, ne feledkezzen meg az óvatosságról!

2015.04.06 07:00ma.hu
Fotó: YouTube

Arachnofóbiások számára különösen megrázó lehet, de még egy átlagos embernek is összeszorul a gyomra, ha olyasmit kell átélnie, mint a világhálóra felkerült videó készítőjének. A meg nem nevezett férfiról annyit lehet tudni, hogy valahol Ausztráliában parkolta le az autóját, és amikor valamivel később visszament, egy ijesztő meglepetés várt rá.

"Nincs annál rosszabb, mint amikor kinyitnád a kocsi ajtaját és érzed, hogy valami szőrös van ott" - jegyezte meg a férfi a videóhoz írt kommentjében. Az ajtókilincs alá ugyanis a távollét ideje alatt beköltözött egy tekintélyes méretű pók. A fajtája nem ismert, de valószínűleg nem túlzás azt mondani, hogy a sofőrnek szerencséje volt: a kontinensen jó néhány fajta megtalálható a világ legnagyobb és legveszélyesebb pókjai közül, mint például a Sydney-i tölcsérpók, a vöröshátú pók vagy épp a huntsman pók.

A barátjával együtt érkező férfi egy aeroszolos flakonnal fújta le a betolakodót, de egy ideig úgy tűnt, hogy ez meg se kottyan neki, közel egy percet kellett várni, mire a fenevad kimászott a rejtekéből, majd haláltusáját vívva a földre pottyant.

Ausztrália egyébként nem veszélytelen a pókok miatt, néhány hete ugyanott vettek videóra egy vécéperem alá bújt, ugyancsak méretes példányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.