Arachnofóbia élesben

Aki irtózik a pókoktól, ne kattintson!

Több ezer mérges pók üldözte el a családot St. Louisi otthonából.

2014.10.11 12:00ma.hu

Brian és Susan Trost 450 000 dollárért (több mint 100 millió forintért) vásárolta meg a golfpályára néző otthont 2007-ben, és akkor még nem sejtették, milyen horrorfilmbe illő otthonra tettek szert.

Eleinte csak néhány barna remetepókot találtak, bár volt olyan eset, amikor a zuhanyzó Susan épp, hogy el tudott ugrani a plafonról lehulló nyolclábú elől. Aztán pár év múlva a helyzet tarthatatlanná vált, a pókok gyakorlatilag özönleni kezdtek a falakból, és hiába hívták a szakembereket, azok nem tudták elűzni a behatolókat.

A család még 2008-ban pert is indított a ház korábbi tulajdonosa ellen, amiért nem említette ezt az "apró" problémát.

Az ügy során Jamel Sandidge, a University of Kansas biológiaprofesszora - akit az ország legnagyobb remetepók szaktekintélyének tartanak - megvizsgálta a házat és kijelenttette, mintegy 4500-6000 ilyen mérges pók tanyázik a falak közt. Ráadásul ezt télen sikerült megállapítania, amikor a pókok kevésbé aktívak.

A bíróság a pár javára ítélt - több mint 472 000 dollár kártérítést - de a korábbi tulajdonos csődöt jelentett, és biztosító egy fityinget sem fizetett az óta. Az épület most a Szövetségi Nemzeti Jelzálog Egyesület tulajdonában van, akik leszigetelték a házat és mérges gázzal töltötték meg azt. "Nem marad itt semmi életben" - mondta Tim McCarthy, a rovarirtással megbízott cég elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.