Azt hitték, csak rovarcsípés

Alagutat fúrt a hasába a trópusi pók

Bár a nehezén már túl van, még mindig nem tudja lelkileg feldolgozni a traumát egy fiatalember, akinek a bőre alá egy pók fúrta be magát, majd végighaladt a hasfalában, mire rájöttek, mi az.

2014.10.16 18:00ma.hu

Aki egzotikus helyekre megy nyaralni, az jó, ha felkészül a legváratlanabb fertőzésekre is, ám ami a 21 éves Dylan Thomasszal történt, arra valószínűleg még a legrutinosabb utazók sem gondoltak volna. Sőt, először az orvosok is azt hitték, hogy az ausztrál fiatalembert csak valami trópusi rovar csípte meg, amikor a csodaszép Bali szigetén a barátaival töltött néhány nap után felfedezte a fájdalmasan égő vörös foltot a hasán.

Fotó: Facebook

Thomasnak az is feltűnt, hogy egy 5 centis kis csík is húzódik a köldökétől a gyomra irányába, de amikor elment a szigeten található nemzetközi egészségügyi központba, a szakemberek azt mondták, csupán a rovarcsípés váltott ki ilyen allergiás reakciót, és egy kis antihisztamin-tartalmú krémmel hazaküldték őt.

Csakhogy a vörös folt három napnyi kenegetés után sem akart elmúlni, sőt: felhólyagosodott az időközben duplájára nyúlt csík, ekkor Dylan már tudta, hogy nagy a baj. Visszament a kórházba, ahol egy csapat bőrgyógyász dugta össze a fejét, hogy kiderítsék, mi állhat a fiatalember panaszának hátterében - és teljesen elképedtek, amikor megfejtették a rejtélyes betegség okát. Dylan bőre alá egy trópusi pók fúrta be magát, vélhetően a köldökénél mászott be, aztán alagutat fúrt, közvetlenül a bőrfelszín alatt.

Ezután már nem volt nehéz eltávolítani a betolakodót, amely akkora volt, mint egy gyufa feje. Egyelőre még nem tudni pontosan, melyik fajtához tartozott, a szakértői vizsgálatok eredményét Dylan várhatóan a jövő héten fogja megkapni. Az azonban biztos, hogy most úgy érzi, mintha meggyalázták volna. "Nagyon bizarr élmény, amikor tudod, hogy egy ilyen lény volt a testedben napokon keresztül" - jegyezte meg a barátai által azóta Spider-Man (pókember) becenevet kapott fiatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.