Gyorsabb volt a baba, mint az orvos

iPhone-nal szülte meg a gyerekét

Egy terhességi rutinvizsgálaton vett részt épp a kismama, amikor a magzat úgy döntött, ideje kívülről is megnézni a világot és nem akarta vesztegetni az időt. Orvos nem volt a közelben, de egy iPhone igen.

2015.03.17 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A legtöbb várandós nő rémálma, hogy olyan időben és helyen indul meg a szülés, ahol és amikor nincs a közelben egyetlen orvos sem, és magukra maradnak a baba világra hozatalában. Szerencsére az esetek többségében ez tényleg csak rémálom marad, mert a valóságban mindig sikerül időben beérni a kórházba, vagy akad egy orvos, de legalább egy mentőtiszt, aki kézbe veszi az irányítást és levezeti a szülést. A New Jersey-beli Newarkban élő Keyanna Rivera viszont nem volt ilyen szerencsés, csak egy irodai asszisztens és a férje volt mellette, amikor a szülés megindult.

A nő egy rutinszerű terhességi szűrővizsgálatra ment be a nőgyógyászához, amikor váratlanul elfolyt a magzatvíz. Az orvos azonban épp nem volt a rendelőjében, mert egy másik eset miatt a kórházban rekedt és nem is tudott elindulni a villámgyorsan szülő pácienséhez. Az asszisztens még soha életében nem vezetett le szülést, így az első pillanatban mindenki megriadt, hogy mit is tehetnének. Csak az apa nem kezdett pánikolni, ő a technika szerelmeseként azonnal az okostelefonjáért nyúlt és máris elindította a FaceTime nevű alkalmazást.

"A baba feje már kint lógott. Készen állt a megszületésre és nem volt számára megállás" - magyarázta utólag az anya. Az applikáció segítségével szerencsére sikerült elérni a kórházban ragadt orvosukat, Meena Devallát, aki afféle videóközvetítésként figyelte az eseményeket és közben világos utasításokat adott az asszisztensének. Alig 20 perccel a szülés megindulása után komplikációktól mentesen már kinn is volt a kis Raphael, és most minden résztvevő csodaként emlegeti a technika lehetőségeit, no meg a kivételes élményt, ami még a szülés magában is csodálatos eseményét még tovább tudta fokozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.