Zuhany alatt szülte meg a kisbabáját

Meglepődött: gyerek lett a "gyomorfájásból"

A nő tudta, hogy terhes, de egy kissé félreértették egymást az orvossal a szülés várható idejéről. Így aztán fel se ötlött benne, hogy amit ő gyomorfájásnak hisz, az valójában már a szülési fájdalom.

2015.03.16 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Brittany Young 24 éves kora ellenére már negyedszerre szült, ám meglepő módon még a rutin sem volt elég ahhoz, hogy megkülönböztesse a gyomorfájást a szülési fájdalmaktól, így aztán igencsak megdöbbent, amikor a zuhany alatt szűk öt perc alatt világra hozott egy egészséges, kifejlett kislányt. Persze tisztában volt vele, hogy ismét terhes, de mint kiderült, alighanem félreérthették egymást az orvossal, és nem 12 hetes terhes volt, ahogy azt ő hitte, hanem 12 hete volt csupán hátra a szülésig, amikor az orvosnál járt.

Így hát amikor múlt héten szűnni nem akaró hasfájást érzett, azt hitte, csak a gyomra rendetlenkedik. Beállt a zuhany alá, hátha a meleg víz ellazítja és ettől a fájdalmai is megszűnnek, de nem egész öt perccel később már négyszeres anyának mondhatta magát. "Beálltam a zuhany alá, és még öt perc sem telt el, amikor a gyomrom újra fájni kezdett. Öt másodperccel később úgy éreztem, nyomnom kell" - mesélte az iowai nő a Des Moines-i helyi lapnak. Aztán mire észbe kapott, már meg is született a lánya, aki a csodás meglepetés emlékére a Miracle nevet kapta - egészségesen, teljesen fejletten, 3000 grammal.

"Nyitva volt a szeme, csak ült ott és bámult rám" - mondta Young. "Nem sírt vagy lyesmi. Sokkos állapotban voltam." A Mercy Medical Center orvosa, Dr. Michael Cardwell - aki előtte nem kezelte személyesen Youngot - elmondta a sajtónak, hogy a kismama összehúzódásai 1-2 órával a szülés előtt kezdődhettek, és nem ritka, hogy az olyan nők, akik korábban már szültek, főleg háromszor, az újabb szülésen rendkívül gyorsan esnek át.

A még mindig döbbent anyát, akit a szülés után a kislányával együtt megfigyelés miatt kórházba vittek, most leginkább amiatt érzi magát bajban, hogy egyáltalán nem készült fel a kislány érkezésére, nem vett sem ruhákat, sem pelenkát. Januárban járt a kórházban, ahol emlékei szerint az orvos azt mondta, 12 hetes terhes, de most már tudja, hogy valószínűleg egy félreértés áldozatává válhatott. A tetoválószalont is mielőbb fel kell keresnie - árulta el -, mert a három másik gyermeke nevét már magára varratta, most Miracle-lel bővül a sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.