Az óceán fölött szült meg a kismama

Mire leszállt a gép, anya lett a terhes nő

Az Atlanti-óceán közepe fölött szállt a gép, a tervezett leszállásig még közel négy órányi út volt hátra, amikor egy várandós nőnél beindultak a szülési fájások. Mire leszállt a gép, már anya volt.

2015.01.23 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui (Képünk illusztráció!)

A legfurább sztorikat nem a forgatókönyvírók találják ki, hanem épp az élet produkálja azokat. Gondoljanak csak bele: mekkora esély van arra, hogy a repülőgépen, amelyik épp az óceán közepe fölött jár, pont ott ül egy orvos és egy nővér, amikor egy várandós nőnél beindul a szülés? Márpedig egy jordániai kismamával szó szerint ez történt kedden, amikor a Jordániából New Yorkba tartó 261-es járaton elkezdett vajúdni.

A gépnek a tervezett leszállásig még mintegy négy órányi út volt hátra, és kényszerleszállásra sem volt lehetőség jó ideig, mert a gép tényleg az Atlanti-óceán fölött repült, távol minden szárazföldtől. A 33 éves nőnek azonban hihetetlen szerencséje volt, mert látva a kialakult helyzetet két utas odalépett hozzá és határozottan átvették az irányítást az események fölött. Mint kiderült, a véletlen úgy hozta, hogy a két segítő egy orvos és egy nővér volt, így részben nekik is köszönhetően a szülés komplikációmentesen lezajlott, és mire leszállt a gép, egy egészséges kislánnyal többen voltak az utasok, mint felszálláskor.

"A szülés gyors és egyszerű volt, egy aneszteziológus és egy nővér segítségének köszönhetően, akik együttműködtek a legénység tagjaival" - adta ki közleményét a légitársaság. "Az anya és a gyermeke jó egészségi állapotnak örvendenek, és nem volt szükség kényszerleszállásra" - tették hozzá, bár egy rövid ideig a pilóta fontolgatta a kanadai landolást. Mégis az eredeti tervnek megfelelően a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren tudtak leszállni, az anya pedig mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a koraszülött gyermeke világra jöttében. A nemzetközi szabály szerint a várandós kismamák a terhességük 36. hetéig utazhatnak repülőn, a meg nem nevezett jordániai anya a 31.-ben járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.