Ilyet még a határőrök sem láttak

Bőröndben akart feleséget csempészni - pedig simán átmehettek volna

Első ránézésre egyértelműnek tűnt a helyzet: egy férfi illegálisan akart átcsempészni egy nőt a határon, méghozzá a bőröndjébe csomagolva. Másodikra kiderült, hogy a felesége volt az és legálisan utazhatott volna.

2015.03.17 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/FrameAngel

Ha a határon egy bőröndben kuporgó embert találnak az éber őrök, a helyzet egyértelmű: valaki illegálisan akart embert csempészni. Pont erre gondoltak a lengyel határőrök is, akik egy 60 éves férfira lettek figyelmesek, amint erőlködve vonszolja az igencsak túlméretezett csomagját, és felszólították, hogy nyissa ki a bőröndjét. A kofferből egy 30 éves nő mászott ki, bár szemmel láthatóan semmi baja nem volt, és orvosi segítségre sem szorult.

Azonnal megindították a hivatalos folyamatot az embercsempészet ügyében, ám a furcsa történet ekkor vett csak igazán érdekes fordulatot: kiderült, hogy a Fehéroroszországból Lengyelországba tartó férfi valójában a törvényes feleségét vitte magával, és mivel ő maga francia állampolgár, legálisan léphetett volna be az uniós ország területére az asszonykája is.

A határőrök a bizarr eset miatt először jót nevettek, de még így sem tekinthettek el a büntetéstől: noha a férfi az embercsempészet vádját ugyan megúszta, de a határátlépés szabályainak megsértése miatt így is felelnie kell, feleségével együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.