Teknősök, gyíkok...

Kilencven egzotikus állatot csempészett a bőröndjében

Kilencven egzotikus állatot találtak egy mexikói férfi bőröndjében a frankfurti repülőtéren. A 44 éves férfi ellen a veszélyeztetett állatokra vonatkozó törvény megsértése és állatkínzás miatt emelnek vádat.

2014.05.16 18:55MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

A 44 éves férfi 55 teknőst, 30 gyíkot és négy szarvasviperát valamint egy tüskésfarkú varánuszt akart Mexikóvárosból Barcelonába szállítani. A férfit vizsgálati fogságba helyezték - közölte a repülőtér vámőrsége pénteken.

Az állatok értékét, amelyek nagy része a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény (CITES) hatálya alá esik, 500-600 ezer euróra becsülték az illetékesek.

Egy teknős már elpusztult, kettőt egy állatkertben helyeztek el. Több állat nagyon rossz állapotban volt - tette hozzá a vámőrség szóvivője. Akkor fedezték fel az állatokat, amikor érkezéskor átvilágították a férfi bőröndjét. A viperákat például összecsomózott női harisnyákba rejtették.

A 44 éves férfi ellen a veszélyeztetett állatokra vonatkozó törvény megsértése és állatkínzás miatt emelnek vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.