Háromszor utasították el a vízumkérelmet

Bőröndben akarta Angliába csempészni a feleségét

A férjnek megvolt az állandó tartózkodási engedélye, felesége vízumkérelmét azonban háromszor is elutasították a hatóságok, ezért szokatlan megoldáshoz folyamodott a házaspár.

2015.01.14 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Rutinellenőrzésnek indult, így aztán még a vámtisztviselő is meglepődött, amikor a bőröndöt kinyitva nem ruhákat talált, hanem egy egészen kicsire összekucorodott nőt. A 30 éves Bogden Croitor a feleségét próbálta bejuttatni Nagy-Britanniába egy Franciaországból indult kompon. A férfinak megvolt a tartózkodási engedélye a szigetországba, moldovai születésű felesége azonban hiába adta be kétszer is a bevándorlási kérelmet, mindkétszer elutasították a hivatalnokok.

Aztán a házaspár tavaly októberben együtt töltötte a franciaországi Calais-ban az egyik hétvégét, ekkor fogant meg az asszony fejében az ötlet, hogy a bőröndbe bújva bejuthat Angliába. A canterbury bíróság mégsem szabott ki a férjre súlyos büntetést, a 14 hónapnyi börtönt két évre felfüggesztették, és a 100 óra közösségi munka mellett 400 font büntetést róttak ki rá a költségek megtérítésére. A bíró, Adele Williams azzal indokolta a felfüggesztést, hogy valóban a hasonló esetekben szigorúbban szoktak eljárni, itt azonban enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a feleség korábban megpróbált legális úton a férje után emigrálni.

Az asszony sorsáról nem számoltak be, de feltételezhető, hogy őt kitoloncolták - és ezek után még kisebb esélye van arra, hogy valaha beteheti a lábát a brit földre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.