Globális utazás

Bőröndben akarta Lengyelországba csempészni orosz feleségét egy francia férfi

Túl nagy volt a bőrönd, ez feltűnt a lengyel határőröknek.

2015.03.16 17:29MTI

A fehérorosz határ mentén fekvő Terespol város vasúti határátkelőhelyén egy francia állampolgár hatalmas bőröndjére lettek figyelmesek a határőrök. Óriási meglepetésükre a bőröndből egy harmincas éveiben járó nő lépett ki, a bőrönd tulajdonosának a felesége - mondta el az AFP francia hírügynökségnek Dariusz Sienicki, a határőrség szóvivője.

A nő jó egészségi állapotban volt, nem szorult orvosi ellátásra - tette hozzá a szóvivő.

A határállomáson kihallgatták, majd elengedték a házaspárt, amely úgy döntött, hogy visszatér Fehéroroszországba.

A hatvanas éveiben járó francia férfi, aki Moszkvában váltott vonatjegyet Nizzába, nem tudta, hogy a felségének joga van vele együtt belépni a schengeni övezetbe.

"Ha a férjével utazott volna, nem lett volna semmi gond. A tiltott határátlépési kísérlet miatt azonban a házaspár háromévi börtönbüntetést kockáztatott" - mondta Dariusz Sienicki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.