Variációk palacsintára

Palacsintanap - dobd fel az egyszerű finomságot!

Február 17-e jeles nap a palacsintarajongók számára: idén erre a napra esik a Palacsinta Nap. Persze palacsinta és palacsinta közt is hatalmas különbségek vannak, hát még a belőlük készülő finomságokban!

Palacsinta Nap 2015 >>> KATT a képekhez! képgaléria

2015.02.17 10:00ma.hu
Fotó: Twitter/GHMagazine (A galériához KATT a képre!)

Szereti ön a palacsintát? Akkor a mai, február 17-i nap az öné, idén ezen a napon tartják ugyanis a nemzetközi Pancake Dayt, azaz a palacsinta napot. Hogy mitől más ez a nap, mint a többi? Talán csak azért, mert ilyenkor kötelező félretenni a bűntudatot, amit egy megszegett diéta miatt érez, vagy csak azért, mert mindenhonnan azt harsogják, hogy vissza kell fogni az édességeket. Ma tényleg a palacsintáé a főszerep, és ha már unja a klasszikus túrós, kakaós vagy épp lekváros változatot, most mutatunk néhány különlegességet.

Jó tudni, hogy a világ különböző országaiban más-más módon készül a palacsinta: míg nálunk a vékonyra sütött és tekert, esetleg négyrét hajtott változat terjedt el, addig az angol és amerikai asztalokra egy kicsit más alapanyagú tésztából készült, vastagra és inkább kenyérszerűre sütött finomság kerül, akár a mindennapi reggeli részeként is - talán leginkább az áltaunk ismert gofrihoz hasonlítható.

Előnye, hogy igen látványos rakott palacsintát lehet készíteni belőle, és ha még némi ételszínezéket is használunk hozzá, akkor aztán igazán változatos költeményeket tálalhatunk az asztalra. Lehet szemezgetni az ötletekből, ki tudja, melyik arat sikert valamelyik palacsintapartin!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.