Egyetlen napig kapható a luxuspalacsinta

Palacsinta, te drága: 300 ezer forint, csak szuperínyenceknek!

Több mint 300 ezer forintba kerül, és mindössze egy napig lehet majd kérni az étlapról a különleges luxuspalacsintát, ami többek közt homárt és szarvasgombát is tartalmaz.

2014.03.04 12:29ma.hu
Fotó: Opus Étterem Manchester

A világ legdrágább palacsintájaként vonulhat be a gasztrotörténelembe az a fogás, amelyet a manchesteri Opus étteremben szolgálnak fel mindössze egy napig, ára 800 font, vagyis valamivel több, mint 300 ezer forint lesz. A kifejezetten ínyenceknek szánt menüben a laposra sütött tésztarétegek között skót homár, kagyló, Beluga kaviár és Hulle Verge szarvasgomba található, nyakon öntve egy adag Dom Perignon Roséval készült hollandi mártással. Aki azonban meg szeretné kóstolni a pazar lakomát, annak igencsak igyekeznie kell, hogy még időben odaérjen az étterembe, a fogást ugyanis húshagyó kedd alkalmából tűzik étlapra. A különleges összeállítást Matthew Downes séf kreálta.

A Radisson Blu Edwardian Hotelhez tartozó éttremtől nem idegen a világrekordok állítása, 2009-ben Downes elődje már egyszer beírta magát a történelemkönyvekbe, akkor 144 fontos (mai árfolyamon 54 ezer forint) palacsintaköltemény készült. Ezt most jócskán felülmúlta a főszakács, az idei Palacsinta Nap bizonyára emlékezetes lesz a manchesteri vendégek számára!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.