Fehérliszt és olaj nélkül is finom!
Palacsinta, kicsit másképp - mi marad benne?
Kevés ember van, aki ne szeretné a palacsintát - a télen-nyáron közkedvelt finomságnak csak az a hátránya, hogy fehér lisztből készül, és olajban sül....és ha nem?
2012.06.10 07:30ma.huHa nem tudunk lemondani a palacsintáról, mert annyira szeretjük, készíthetjük ezt az ebédnek is kiváló finomságot kicsit máshogy. A fehérliszt és az olaj kimarad belőle...
Hozzávalók:
- 35 dkg rétesliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 csomag sütőpor, só
A fentieket (kb. 5 pohár) vízzel fokozatosan hígítva palacsinta tészta sűrűségűre keverjük, 1 órán át állni hagyjuk.
Kedvezőbb, ha olaj helyett héra margarinban sütjük. A fenti mennyiségből 24 db palacsinta lesz.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 4:16 Távozik posztjáról a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke
- 3:16 KIM: az Országgyűlés 2025-öt Jókai Mór- és Klebelsberg Kunó-emlékévnek nyilvánította
- 2:15 Szentkirályi Alexandra: a közlekedési miniszterrel megállapodtunk
- 1:13 Suppan Gergely: egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon
- 0:12 Nyilvántartásba vette az első országos nemzetiségi listákat az NVB
- 23:11 Megkezdődött Nagy-Britanniában a Ruandába áttelepítendő menedékkérők őrizetbe vétele
- 22:25 Dulakodás közben leszúrtak egy férfit Soroksáron
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06