Még gyűjti a bizonyítékokat

Rekorder lehet: 46-szor kapta el a menyasszonyi csokrokat

A világrekorder címre pályázik egy amerikai nő, már be is adta a kérelmét, most a bizonyítékokat gyűjti: állítása szerint 1996 óta összesen 46 alkalommal sikerült elkapnia a menyasszony eldobott csokrát.

2015.02.16 14:02ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Rosen Georgiev

Saját bevallása szerint megdöntötte az eddigi világrekordot, mégpedig nem is kevéssel az amerikai Utah államban, Salt Lake Cityben élő nő menyasszonyi csokor elkapásában, és most hivatalosan is szeretné megkapni az elismerést érte. A jelenlegi rekordot 2004-ben jegyezték be, a pennsylvaniai Stephanie Monyak eszerint 11 alkalommal kapta el az eldobott menyasszonyi csokrot. Jamie Jackson viszont úgy számolja, hogy 46 alkalommal került hozzá a virág, ami több mint négyszerese a most érvényes rekordnak.

A nő azt mondja, több mint száz esküvőn vett részt az elmúlt csaknem két évtizedben, családja ugyanis egy zenés színház és a helyi templomban ápolt kapcsolatainak köszönhetően kiterjedt ismeretséggel rendelkezik. A csokorgyűjtés viszont nem tudatosan indult, eleinte csak vicc volt, később vált tudatos "tevékenységgé". "Ez olyan, amit meg kell tervezni, a stratégia szempontjából fontos, hogy hol helyezkedsz el" - magyarázza Jackson. "Egészen előre szoktam állni, mert sokszor nem lehet tudni, hogy a menyasszony milyen messzire dobja a csokrot."

A virág útját azért is nehéz kiszámítani, mert ha a menyasszony zárt térben dobja el, akkor könnyen eltérítheti azt az útjába eső csillár vagy épp a mennyezeten kap gellert. A rekordergyanús nő állítólag több esetben jutott úgy a csokorhoz, hogy ugrania kellett érte, és nem egyszer fordult elő olyan is, hogy kisgyerekeket ütött meg a nagy igyekezetben. A Guinness Rekordok Könyvébe azonban csak akkor kerülhet be, ha felkutatja az összes menyasszonyt, akitől megszerezte a csokrot, és összegyűjti az eseményről készült fényképeket.

A babonában nem hisz, amely szerint az a nő megy férjhez legközelebb, aki elkapja a csokrot, de sokan viccelődnek már rajta, hogy emiatt igyekszik olyan lelkesen megszerezni a különleges virágkölteményeket. "Ez csak egy szórakoztató folyamattá vált az évek során" - mondja. Ő maga viszont a jelek szerint szerencsét hoz a házasulóknak, mert a 46-ból 44 nő még ma is boldog házasságban él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.