Nem ért be a kórházba a baba előtt

Autózás közben tört rá a szülés: épphogy le tudott húzódni

Tudta, hogy közeleg a szülés ideje, csak azt nem sejtette, hogy ennyire gyorsan lezajlik a folyamat, ezért nem hívott mentőt a kismama, hanem maga indult a kórházba. De már elkésett.

2015.02.02 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Azt hitte, még van ideje bemenni a kórházba, amikor érezte a közelgő szülési fájásokat, csak előbb még beugrott az anyjához, hogy a fiára is vigyázzon valaki. Ezután Mariah Ostler beült az autóba és elindult a kórház felé, de nem jutott messzire, amikor érezte, hogy elfolyik a magzatvíz. Az amerikai Utah államban. Salt Lake Cityben autózó nő elszántan nyomta a gázpedált, de kisvártatva rá kellett jönnie, hogy a gyermeke türelmetlenebb a kelleténél, a fájások pedig nemhogy sűrűsödtek, de szinte összefüggővé váltak.

Így aztán a nő lehúzódott az út szélére és felhívta a 911-et, de még szinte be sem tudta fejezni a segélyhívását, amikor az igencsak fürge baba kibújt az anyukájából. "Tudtuk. Egyszerűen csak tudtuk, hogy megtörtént. Ott jött a kisbaba, az autópálya leállósávjában" - mondta Brittney Chugg diszpécser, aki épp beszélt a szülő nővel.

Persze a mentőegység azonnal útnak indult, de hiába értek oda percek alatt, a nő már a babával a karjában várta őket. A rendőröknek - akiket a gyér lakosság és a hatalmas távolságok miatt a szülés levezetésére is kiképeznek - már nem volt más dolguk, mint becsomagolni egy meleg takaróba a kisfiút és elindulni mindkettejükkel a kórházba. A szokatlan körülmények nem zavarták a csöppséget, mert már haza is engedték az édesanyjával együtt. Otthon két nagyobb testvére, a 6 éves Courtney és a 11 éves ViVi várta a babát, akinek egyelőre még nem döntöttek a nevéről - adta hírül a Metro című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.