Hősként ünneplik a fiatalt

Letartóztatása után megmentette az őt elkapó rendőr életét a férfi

Akár bosszút is állhatott volna a 17 éves fiatal, amiért a rendőr letartóztatta és bilincsbe verte, ő mégis inkább az életmentést választotta, amikor az egyenruhás összeesett és haldokolni kezdett.

2015.01.16 08:03ma.hu
Fotó: YouTube

Bűnözőként vitték be a fogdába, most mégis hősként ünneplik a 17 éves Jamal Rutledge-et, akit már nem először bilincseltek meg, ezúttal a próbaidő megsértése miatt vitték a Fort Lauderdale-i fegyintézetbe. A fiatalkorú elkövetőt még nem vitték át a cellájába, egy irodahelyiségben várta, hogy a tiszt kitöltse a papírokat, amikor Rutlege annyit látott, hogy a tőle pár méterre ülő Franklin Foulks hirtelen a mellkasához kap és lefordul a székről. A belső biztonsági kamera felvételén az is jól látszik, hogy a 49 éves tiszt kínok közt rángatózott a padlón.

Jamal azonnal kiabálni kezdett, majd pár másodperc múlva felállt és rugdosni kezdte a biztonsági rácsot, hogy felhívja magára a figyelmet. Kisvártatva három másik rendőr rohant a helyiségbe, később pedig egy defibrillátor is előkerült, amivel sikerült újraindítani Foulks szívét. A kórházba szállítás után az orvosok azt mondták, hogy a rendőr biztosan nem élte volna túl a szívrohamot, ha Jamal nem lép közbe.

Arról nem szólnak a sajtóhírek, hogy az eset mennyiben befolyásolta a tinédzser büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.