9 méteres fáról zuhant le a férfi

Az életét is kockáztatta, hogy megmentse az imádott papagáját

Csak a véletlen szerencsének köszönheti a papagájtulajdonos, hogy nem halt bele a több méteres zuhanásba, amikor kedvenc szárnyasát próbálta megmenteni a 9 méteres fa tetejéről.

2014.10.27 08:00ma.hu
Fotó: YouTube

A legtöbb ember a kutyáját vagy a macskáját érzi olyan közel magához, hogy bármit megtenne érte vészhelyzet esetén, az 50 éves Kenny Corley azonban egy papagáj megmentése miatt tette kockára még a saját életét is. A floridai Punta Gordában élő férfi három hónapja tett szert a Chuckles (Kuncogás) nevű papagájra, és az együtt töltött idő alatt szoros barátságba került vele. Így amikor egy napon Chuckles egy óvatlan pillanatban kiszökött a gazdája után a házból és felrepült egy 9 méter magas fára, Corley számára nem volt kérdés, hogy le kell szednie a madarat.

A mentőakció azonban kis híján tragikus véget ért, amikor a férfi a magasban elvesztette az egyensúlyát, és 6 métert zuhant, közben eltörte három bordáját, és felduzzadt térddel egy alsóbb ág ejtette őt csapdába. Ekkor hívta fel a tűzoltókat, akik azt mondták, hogy ha az az ág nem fogja fel a zuhanást és Corley a földre esik, alighanem már csak a halottszállítók mehettek volna érte.

"Chuckles egy nagyszerű madár, én pedig kis híján szívrohamot kaptam, amikor elvesztettem őt" - magyarázta a vakmerő lépést a férfi, aki most az otthonában igyekszik kiheverni a megpróbáltatásokat - de nincs egyedül, mert a tűzoltók a papagájt is lehozták a fáról, így most újra együtt lehet a két "jóbarát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.