Megúszta a szeme is a balesetet

Körfűrész állt a fejébe, de kutya baja

Majdnem odalett a szeme, de végül a varrás helyén megmaradó heget leszámítva kutya baja annak a kínai dekoratőrnek, akinek munka közben beleállt a körfűrész pengéje a fejébe.

2015.01.15 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Pong (Képünk illusztráció!)

Elképesztő nagy szerencsére van szükség ahhoz, hogy valaki túlélje, hogy a fejébe beleáll egy teljes sebességgel pörgő fűrészpenge. Hát még ahhoz, hogy ne csak túlélje, de semmi maradandó sérülése ne legyen, leszámítva a vágás helyére emlékeztető heget! Egy biztos: a kínai Fuzhou városban dolgozó Zheng Lang Fortuna kegyeltje, mert tényleg csak a varratok nyoma fogja emlékeztetni őt hátralévő életében a kis híján végzetes balesetre.

A dekoratőrként dolgozó fiatal férfi azt mondja, annyira gyorsan történt az egész, hogy először fel sem fogta, mi történt. Igaz, hogy a bal szemével ezentúl nem fog olyan jól látni, mint a másikkal, de mégiscsak lát vele, és bár a kirepülő penge két centi mélyen belefúródott a koponyájába, nem sértette meg sem az agyát, sem más létfontosságú részeket, mint például ereket vagy idegeket.

A férfi egy fémrudat darabolt, amikor a fűrészes lemez kettétört és kirepült a gépből, egyenesen a homlokába. "Éreztem, hogy valami nyomja a homlokom, és folyt a vér" - meséli. Amikor rájött, hogy mi történt, azonnal kórházba rohant, ahol az orvosok egy igen óvatos műtét során távolították el a koponyacsontjába ékelődött fémlemezt, no meg a csontszilánkokat, amik a balesetben törtek le. Azt egyelőre nem tudni, hogy a mintegy 12 centi átmérőjű kés mitől tört el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.