Hihetetlen túlélés

Dárda állt ki a fejéből, úgy sétált be a kórházba

Mintha valami rossz tréfa lett volna, úgy sétált be nyöszörögve a férfi a kórházba, miközben a fejéből egy dárda vége állt ki - a másik vége a tarkója alatt lógott. Házfelújítás közben nyársalta fel magát.

2014.11.13 14:00ma.hu

A kórházi személyzet először azt hitte, egy jól sikerült átverésnek estek áldozatul, de nem tartott sokáig, hogy rájöjjenek, a férfi fejét valóban egy hegyes fadarab szúrta át. A lengyel Kamil Podwinski épp a Koninban lévő házát újította fel, amikor állítása szerint megcsúszott és arccal előre pont ráesett egy kiálló lécre, ami a szeme alatt hatolt be a koponyájába és az esés lendületétől hátul, valamivel a tarkója alatt jött ki - a 40 éves férfi így sétált be a kórházba, hogy még mindig fel volt nyársalva.

A sürgősségi osztályon dolgozók először azt sem tudták, hogyan fogjanak hozzá a férfi ellátásához, ugyanis attól féltek, hogy ha megpróbálják kihúzni a fejéből akár előre, akár hátrafelé a kb. 40 centis fadarabot, szinte biztosan további sérüléseket okoznak vele. Ezért aztán a tűzoltókat értesítették, hogy ők vágják le a bot két kiálló részét úgy, hogy a koponyán belül lévő darabot minél kevésbé mozdítsák meg.

Kissé meg kellett küzdeniük a feladattal - mondta el Sebastian Andrzejewski, a tűzoltóság szóvivője, de némi ügyességgel sikerült úgy lerövidíteni a fadarabot, hogy nem veszélyeztették a férfi életét. "Trükkös feladat volt, a beteg pedig nem panaszkodott és nem tűnt úgy, mintha aggódna" - mondta. Ezután Podwinskit átszállították Poznanba, egy másik kórházba, mert az első helyen a még mindig fejében lévő fadarab miatt nem tudták őt a röntgengép alá fektetni.

Szerencsére a megpróbáltatások jól végződtek, a férfi fejéből további sérülések nélkül távolították el a fát, most pedig már lábadozik - számolt be a kórház szóvivője, hozzátéve, hogy valóságos csoda, hogy sem a látása nem sérült az áldozatnak, sem egyéb károk nem keletkeztek az agyában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.