Az orvosokat is meglepte az idegen test

Fájt a torka - nem csoda, egy akkora fémdarabtól!

Az orvosok nem kérdezték, a beteg pedig nem dicsekedett el vele, hogyan került a torkába egy merülőforraló fűtőszála, de azt mondják, nagy szerencséje van, hogy nem fulladt meg tőle.

2015.01.02 16:00ma.hu
Fotó: Mirror

Torokfájásra panaszkodott a férfi az orosz Krasznojarszk egyik kórházában, de az orvosok egyáltalán nem arra számítottak, amit a röntgenfelvételen találtak: a beteg torkába egy merülőforraló fűtőszála - vagy egy hasonló melegítőeszköz egyik eleme - ékelődött. A döbbent egészségügyi személyzet egyik tagja sem kérdezte, hogyan került oda a méretes fémdarab, a beteg pedig magától nem kezdett magyarázkodni, így legfeljebb csak találgatni lehet, miért gondolta úgy, hogy megpróbálja lenyelni az egyáltalán nem étkezésre szánt tárgyat.

Ennél is nagyobb rejtély, hogy fizikailag hogyan volt képes rá, egy ekkora fémdarab ugyanis már fulladásveszéllyel fenyeget, ezért az emberi szervezet ösztönösen védekezik ellene, a férfinak öklendeznie kellett volna, amikor a torkában volt az idegen test. Ehhez képest ő csak egyszerű tompa fájdalomra panaszkodott - derült ki az orvosok beszámolójából.

A szakemberek többféle módszert is számba vettek, hogy hogyan távolítsák el a fűtőszálat, de végül nem maradt más, mint érzéstelenítés után egy csipesszel kihúzni - bár ennek megvolt az a nem kicsi kockázata, hogy felsértik a nyelőcsövet. Szerencsére 20 percnyi türelmes munkával sikerült kiszedni a fémhurkot, de Dr. Olec Kalinin azt mondta, aligha vállalkozna mégegyszer efféle műveletre.

A meg nem nevezett fiatal férfibeteg a kórház tájékoztatása szerint a beavatkozást követően gyorsan felépült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.