Meglökték a kisdiákot

Torkán akadt az evőpálca

Gyorsan akarta megenni az ebédjét, mielőtt kihűl, de közben sietve igyekezett vissza a tanterembe a 12 éves fiú, amikor meglökték őt hátulról - és a csomagolt tésztához járó pálca a torkába fúródott.

2014.12.12 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Suat Eman

Egy adag elvihető tésztát vett az iskola büféjében a 12 éves Jun Chia, és már rohant is vissza a tanterembe, hogy el ne késsen a következő óráról, de mivel nem akarta, hogy kihűljön az ebédje, már útközben elkezdte enni. Csakhogy miközben átvágott az iskola udvarán, az egyik szülő épp arrafelé gurult egy elektromos robogóval és elütötte a kisfiút, aki elesett, a kezében tartott két pálca pedig egyenesen a torkába fúródott.

A közép-kínai Wuhanban található iskola tanárai azonnal értesítették a mentőket, akik kórházba siettek a fiúcskával, ott pedig a CT-vizsgálat kimutatta, hogy szinte csodával határos módon egyetlen fontos rész sem sérült: a pálcák elkerülték Jun légcsövét és nyelőcsövét, és a főbb erek mellett is csak elsiklottak. "Igazán szerencsésnek mondhatja magát, mi pedig egy műtét során eltávolíthattuk a pálcákat" - mondta dr. Zhou Jen.

Külön szerencsének mondja a szakember, hogy a pálca nem fából, hanem acélból készült, mert így a fertőzéses szövődmények kockázata is jelentősen alacsonyabb. Egyelőre még megfigyelés alatt tartják néhány napig, de ha minden jól alakul, akkor a hétvégét már otthon töltheti - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.