A csapból kerülhetett a torkába a vérszívó

Nem a hideg kaparta a torkát, hanem egy ötcentis pióca

A hétéves lány anyja azt hitte, csak egy egyszerű megfázás miatt fáj a gyermek torka, ám az orvosok egészen mást találtak ott gyulladás helyett: egy piócát, ami addigra már öt centisre nőtt.

2014.03.17 15:58ma.hu


Még az orvosoknak is elakadt a szavuk, amikor kiderült, hogy mitől fáj a 7 éves kislány torka. A dél-nyugat-kínai Zhaotongban élő gyermek anyja azt hitte, csak egyszerű torokgyulladásról van szó, de mivel a fájdalmas kaparó érzés nem akart szűnni, és már a légzése is erősen akadozott, végül a szülők úgy döntöttek, jobb, ha kórházba viszik a gyermeket. Ám ahogy az orvos belenézett a kislány torkába, rájött, hogy nem baktérium vagy vírus, hanem egészen más okozza a panaszokat: egy öt centiméteres pióca, ami rátelepedett a gyerek légcsövének belső oldalára.

Szerencsére sikerült kiemelni onnan a vérszívót, amiről az orvosok úgy vélik, egészen apró méretű lehetett, amikor bekerült, csak az elmúlt hetek során nőtt meg akkorára, hogy már érezhető panaszokat okozott. Úgy vélik, akkor kerülhetett a lány szájába, amikor egyszer közvetlenül a csapból ivott, ezért nem vette észre, hogy valami úszik a vízben, majd valahogyan a nyelőcsövébe kúszott és ott megtapadt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.