Már levegőt is alig kapott a gyerek

Mogyorótól nőtt a "daganat" a kétéves torkába

A legszörnyűbb rémálma vált valóra a kétéves Ewan szüleinek, amikor a gyermek fulladozni kezdett és a röntgen egy daganatot mutatott ki a torkában. A valóság azonban egészen más volt.

2013.09.13 11:45ma.hu

Már az is épp elég rémisztő volt a kétéves Ewan Delap szülei számára, amikor a kisfiú hirtelen elkezdett zihálni és levegő után kapkodott, de amikor a kórházba érve röntgennel is megvizsgálták a kicsit, a legrosszabb rémálmuk vált valóra: az orvosok közölték, hogy a kisfiúnak egy tumor zárja el a légútjait. "Az orvos mondta, hogy a kisgyermekek gyakorta vesznek fel apró dolgokat és szippantják be azokat, ezért megvizsgálták a torkát. Aztán visszajöttek és azt mondták, hogy egy daganatot találtak. Rettenetes volt" - mesélte Helen, az édesanya.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az angliai Newcastle-ben élő rémült szülők már csak abban reménykedhettek, hogy a titokzatos daganat nem rosszindulatú, de ezt csak a biopszia tudta kimutatni. Az eredmény láttán azonban még a sokat látott orvosok is megdöbbentek, miközben a szülők óriási megkönnyebbülést éreztek: a rejtélyes daganat nem volt más, mint egy valószínűleg hónapokkal korábban bekapott mogyoró apró morzsája, amely megakadt a nyelőcső egy szakaszán, a szövetek pedig az idő múlásával tökéletesen körbefogták azt, így kívülről valóban csak a daganatokra jellemző fizikai elváltozás látszódott.

"Muszáj volt megcsókolnom az orvost" - idézte a megkönnyebbülés pillanatára visszaemlékező anyát a Daily Mirror című brit lap. "Sosem adtam neki magvakat enni, így fogalmam sincs, hogyan nyelhette le" - töpreng. Mindenesetre nagy öröm számukra, hogy nem a halálos kórral kellett szembenézniük, csupán néhány hétnyi antibiotikumos és szteroidos kezelésre volt szükség, a múlt hónapban felfedezett mogyoró után Ewan mostanra teljesen rendbejött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.