Orvosi műhiba okozta a 8 éves gyermek halálát

Figyelemhiánynak nézték az agydaganatát - napok alatt belehalt

Az orvosok figyelmetlensége vezetett egy 8 éves kislány halálához Svédországban, miután egyszerű figyelemhiányos szindrómaként diagnosztizálták az előrehaladott stádiumú agytumort.

2013.03.04 09:57ma.hu

Halálos agydaganattal vitték a szülők orvoshoz 8 éves lányukat a svédországi Kalmarban, de az orvosok nem ismerték fel az előrehaladott stádiumú, hatalmasra nőtt tumort, a tüneteket egyszerű figyelemhiányos szindrómának titulálták és pszichiátriai kezelésre küldték, valamint néhány gyógyszert írtak fel neki. A kislány nem sokkal később elviselhetetlen fejfájásra és hányingerre kezdett panaszkodni, de az orvosok azt mondták, ez a gyógyszerek mellékhatása, nem kell vele foglalkozni.

A gyermek végül fájdalmaktól kínozva halt meg, amikor a kezeletlen tumor bevérzett az agyában - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A svéd egészségügyi hatóság vizsgálatot indított az orvosok felelősségének megállapítására. A lap által megszólaltatott egyik szakértő szerint ha időben felismerik, hogy mi okozza a kislány panaszait, jó esélye lett volna a megfelelő terápiára és talán még mindig élhetne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.