Nincs gyökere, de még mindig zöld a fa

40 éve ugyanazzal a karácsonyfával ünnepel: fogadalmat tett

Amikor a hat fiából kettő elment a háborúba, a férfi megfogadta, hogy addig nem vesz új karácsonyfát, míg mind a hatan haza nem mennek az ünnepekre. Ez 40 éve volt, és a fa még mindig zöld.

2014.12.26 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/posterize

Neil Olson 1974-ben tett fogadalmat, amikor két fia elment a háborúba, hogy addig nem vesz új karácsonyfát, amíg mind a hat gyermeke haza nem tér az ünnepekre. Azóta kereken 40 év telt el, de a wisconsini Wausauban élő férfi megtartotta a szavát és évről évre ugyanazt a fát díszíti fel. "Ez egy természetfeletti fa" - mondja a 89 éves apa, és szavaiban nincs sok túlzás: még mindig zöldek a tűlevelek, annak ellenére, hogy 1974-ben kivágott faként került a nappali sarkába.

Olson legidősebb fia a vietnámi háborúban megsérült, fogyatékossága pedig megakadályozza abban, hogy hazatérjen a szülői házba, Olson öt másik fia viszont Wausau közelében él. Az idős apa azt mondja, még mindig reméli, hogy a legidősebb gyermeke is egy évben végre hazatérhet karácsonyra, de abban is szilárdan hisz, hogy amikor ez megtörténik, akkor a karácsonyfa összes tűlevele lehullik majd - adta hírül a Marshfield News-Herald című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.