Befagyva is kristálytiszta a tó

Varázslatos látvány: vízen járnak a turisták

Igaz, hogy nincs benne semmi trükk, és még csak nem is ördöngösség, könnyen kitalálható, hogy a tó, amin sétálnak, be van fagyva. De ilyen kristálytiszta csodát akkor is ritkán látni!

2014.12.12 10:00ma.hu
Fotó: Facebook/Tomas Nunuk

Vízen járni bárki tud. Ehhez csupán két feltételnek kell megfelelni: vagy ne legyen túl mély az a víz (például egy kiadós esőben annyi víz van az úton, hogy csak azon járunk), vagy pedig kellően szilárd legyen. Hányan csúszkáltak már egy befagyott tavon? Na ugye?

Amit azonban ez a két turista csinált, az mégis különleges a maga nemében. Nem is azért, mert olyat tettek, amit előttük már emberek milliárdjai. Hanem mert a tó, amin keresztülsétáltak, még befagyott állapotában is olyan kristálytiszta képet mutat, hogy sem a felszínén, sem a felszín alatt nem látszik, hogy valójában tömör jég.

A felvételt egy Tomas Nunuk nevű férfi töltötte fel az internetre, és bár sokan megvádolták még így is, hogy trükkfelvételt készített, Igor Ludma szlovák turisztikai szakértő megvédte a honfitársát. "Ez csak akkor lehetséges, ha a hőmérséklet viszonylag enyhéről nagyon hirtelen csökken nagyon hidegre, és közben fontos részlet, hogy épp nem esett a hó, amitől a jég zavarossá válhatott volna" - mondta. A kristálytisztán befagyott tó egyébként a Nagy-Hincó-tó, amely a Magas-Tátra déli oldalának legnagyobb - 740 m hosszú és 340 m széles - és egyben legmélyebb - max. 53,7 m - tavaként ismert. A Menguszfalvi-völgy felső végében terül el 1946 méteres tengerszint feletti magasságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.