Előző délután szikrázó napsütés volt

Jégtömbbé fagyott az autó egyetlen éjszaka alatt

Hűlt helyét találta az autótulajdonos a járművének, de ezúttal nem lopásról van szó, hanem szó szerint jéggé fagyott a kocsi, míg a férfi békésen aludt a közeli lakásában. De nem egyedül az éjjeli lehűlés volt a ludas.

2013.03.14 07:18ma.hu

Ide már kevés a jégtelenítő spray, de még a jégkaparóval sem ment volna sokra a kínai Chen Lin, aki egy verőfényes délutánon leállította az autóját egy híd alatt, ám amikor másnap a kocsijához ért, szó szerint jégbe fagyva találta azt. Bár tudta, hogy éjszaka erősen lehűlt a levegő, a vastag jégrétegre mégsem számított, különösen, hogy csapadéknak nyoma sem volt előző éjjel.


A magyarázat viszont rém egyszerű. A korábban összegyűlt és megfagyott csapadék a délutáni szikrázó napsütésben megolvadt és elkezdett az autóra csöpögni, de mivel este már ismét kezdett erőteljesen hűlni a levegő, a vízcseppeknek nem volt idejük megszáradni. Így történhetett meg, hogy mire elérkezett a reggel, az autót tényleg vastagon belepte a jég, mi több, odafagyasztotta a betonhoz.

"Azt hittem, megbolondultam, úgy nézett ki, mint egy autó formájú jégszobor" - mesélte a döbbent tulajdonos. Az esetről beszámoló Metro című brit lap arra nem tért ki, hogy végül hogyan és mennyi idő alatt sikerült kiszabadítani a jégbilincsből az autót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.