"A jég alá varázslatos fények szűrődtek le"

Jég alatt, fejjel lefelé kerékpározott

Bő két hónapon át tervezgette a különleges mutatványt a norvég fiatal, akinek a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy nyeregben maradjon. Végül mégis megcsinálta!

2014.06.05 14:25MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/CNaene

Jég alatt, fejjel lefelé kerékpározott egy 17 éves Észak-Norvégiában élő fiú, aki olyat akart tenni, amit előtte még senki. Sikerült neki.

Két napig tartott, míg kikísérleteztük, hogy lehet a jég alatt tekerni - mondta Tord Traelnes. Motoros fűrésszel, különlegesen vastag alsó ruházatban és ötven kilogrammos búváröltözékben ment a Plura folyóhoz, amely 2600 méter hosszú és 130 méter mély barlangrendszeréről híres.

Barátja, Raymond Olsen léket fűrészelt a 30 centiméter vastag jégbe és beleengedte a kerékpárt a vízbe. "Levegőt kellett töltenünk a búvárruhába, hogy stabilan tudjam irányítani a járművet. Két napig tartott, amíg tényleg a nyeregbe tudtam ülni. A jég tükörsima volt, és folyton lecsúsztam" - mesélte Traelnes, aki már áprilisban elkezdte tervezni a vakmerő akciót.

Fáradozása végül elnyerte jutalmát. "Odafent kisütött a nap, így a jég alá varázslatos fények szűrődtek le" - mesélte. Barátja filmre vette a kétperces akciót, majd az NRK televíziós csatorna rendkelezésére bocsátotta - így derült fény a kalandra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.